Infanteria unionista

"La tàctica electoral, per tant, passa per amenaçar els espanyolistes catalans amb la força de Madrid, amb l'esperança que els serveixin de minoria de bloqueig"

Som a poques setmanes de començar la campanya electoral i l'unionisme encara no ha aportat cap proposta en positiu. Ni una de sola. Qui es cregui els argumentaris que arriben des de Madrid -directament o a través de les sucursals polítiques i mediàtiques- pensarà que en cas d'independència Catalunya patirà una llarga llista de desgràcies, però no tindrà cap idea sobre quins poden ser els avantatges d'un futur com a comunitat autònoma de règim comú dins l'estat espanyol.

Bàsicament, la idea central que estructura la campanya dels defensors del no és que els catalans patiríem una gran venjança espanyola. Això inclouria una sèrie de represàlies, com ara l'expulsió de la Unió Europea, un boicot comercial massiu, el veto indefinit a l'ingrés del nou estat a qualsevol organització internacional i un tancament immediat de les fronteres, a l'estil del que fan a Gibraltar.

Tot aquest catàleg d'agressions el patiria el conjunt de la societat catalana, inclosos els votants més entusiastes d'Iceta, Albiol o Arrimadas. La tàctica electoral, per tant, passa per amenaçar els espanyolistes catalans amb la força de Madrid, amb l'esperança que els serveixin de minoria de bloqueig. Infanteria. Carn de canó, en definitiva. No hi estan acostumats, però la República els tractarà, per primera vegada, com a ciutadans.

Comentaris

envia el comentari