El dilema infernal de l'unionista

"Els mitjans de comunicació de Madrid estan reaccionant tard i amb incredulitat davant d'una notícia que, simplement, creien impossible"

Arriben senyals d'alerta des de tots els àmbits de l'unionisme. Mariano Rajoy s'ha vist obligat a negar l'evidència sortint, públicament, a insistir en què les eleccions del 27S seran "unes autonòmiques com les altres". Una afirmació que ressalta encara més l'obvietat que no ho són. Joan Coscubiela, habitualment un home assenyat, també ha hagut d'inventar-se una suposada "por" de la llista unitària, quan salta a la vista que la candidatura de Raül Romeva és un contratemp seriós per al magma del sí se puede. La confusió és total.

Una altra prova del desgavell és que els mitjans de comunicació de Madrid estan reaccionant tard i amb incredulitat davant d'una notícia que, simplement, creien impossible. Ben bé no saben quina estratègia seguir contra una candidatura que, d'entrada, té una amplíssima base popular i una influència social enorme. Si reclamen una estratègia conjunta dels l'unionistes entren de ple en la dinàmica plebiscitària de l'independentisme i, si no ho fan, desmobilitzen l'electorat propi. Un dilema infernal.

Ni tan sols l'estat té una resposta a punt. Prohibir? Detenir? D'acord, però què i a qui? I, sobretot, quan? Tots els mitjans internacionals estan marcant al calendari el 27 de setembre per enviar-hi periodista i fotògraf, qualsevol desproporció per part del poder de Madrid s'amplificaria inevitablement fins impactar en l'opinió pública europea.

El cas és que, per primera vegada, l'independentisme juga a l'atac. Comença la partida de debò.
Comentaris

envia el comentari