Àngel Ros vota No-Sí

"El PSC obre la porta d'una de les principals ciutats de Catalunya al partit d'Albert Rivera, que ha posat tota mena de condicions simbòliques per mantenir-li el despatx a l'exsobiranista penedit"

L'alcalde de Lleida va esforçar-se, fa quatre o cinc anys, en adquirir una dimensió nacional dins del seu partit a partir de posicionar-se com a sobiranista explícit, aprofitant una antiga militància cultural a Òmnium. Amb aquest paraigua va presentar candidatura -retirada, prudentment, abans de la votació- per a primer secretari del PSC. Un moviment tàctic que li va servir per reforçar les seves posicions dins del partit.

Aquest lideratge del sector sobiranista també li va proporcionar, en el moment oportú, un lloc a les llistes del PSC en les eleccions al Parlament de 2012. Un escó que li va servir per, més tard, muntar una rebel·lió dins del grup parlamentari en favor del dret a decidir. La sang no va arribar al riu perquè, mentre els altres revoltats eren marginats progressivament, a Ros, li van oferir la presidència del PSC. I allà continua, la mar de bé.

Una alegria de viure que també li ha permès pactar un govern municipal amb Ciutadans, amb nou reglament lingüístic inclòs. D'aquesta manera, el PSC obre la porta d'una de les principals ciutats de Catalunya al partit d'Albert Rivera, que ha posat tota mena de condicions simbòliques per mantenir-li el despatx a l'exsobiranista penedit.Per si tot no fos prou clar, PSC i Ciutadans necessitaran el suport del PP, ja sigui des de dins o des de fora del govern municipal.

A Lleida ja han començat a notar-se els efectes del plebiscit. I Àngel Ros ha votat un No-Sí. No a la independència i Sí a la cadira. Ningú que conegui l'alcalde està sorprès.

Comentaris

envia el comentari