Llista per a la República

"La candidatura civil que impulsen les entitats és la primera proposta amb autèntic sentit d'estat de cara a reclamar el reconeixement de Catalunya al món"

La República Catalana avança gràcies a una sòlida base social i, ara, també com a conseqüència d'una creixent maduresa política de les forces que li donen suport. L'opció per una llista sense partits, diversa i inclusiva, és la primera proposta amb autèntic sentit d'estat de cara a reclamar el reconeixement de Catalunya al món. És l'aposta per la il·lusió, la idea que ho té tot per fer recuperar la iniciativa a l'independentisme com a força de creació democràtica. 

Aquesta llista per a la República parteix de la tenacitat de les entitats civils, que són conscients que la base social del catalanisme polític exigeix un gest excepcional de cara a les eleccions del 27 de setembre. I, per primera vegada, ha estat ben acollida pel conjunt dels partits independentistes, que semblen disposats a fer un parèntesi en la prioritat de les seves sigles.

No és només això. Una majoria parlamentària integrada per personalitats de la societat civil tindria com a finalitat essencial l'objectiu de la independència, no pas la perpetuació de la política com a professió. El Govern resultant, de concentració nacional, tindria un mandat clar i directe, sustentat en una victòria electoral.

La llista per a la República és una opció amb possibilitats, però encara pot fracassar. És per això que caldrà una forta pressió social que impulsi els partits a passar per sobre de totes les reticències i temors. És aquí on tothom hi té una feina. Des del carrer, des de loficina, des de la família, des de les xarxes socials... La República necessita tothom.

Comentaris

envia el comentari