Os recibimos, venezolanos con alegría...

"Delegar en Pablo Iglesias el futur d'aquest país pot ser molt d'esquerres, no ho sé, però no és democràtic"

En una sola setmana ha quedat tot clar. Una enquesta -molt creativa, però això tant se val- beneïa la passejada colonial de Pablo Iglesias per Badalona i Barcelona, amb les dues alcaldesses en actitud somrient i subordinada. Ada Colau fins i tot va sortir a rebre el jove professor madrileny a la porta de l'Ajuntament, com si es tractés d'un alt dignatari. Un privilegi que veurem si es fa extensiu a tots els dirigents dels partits catalans o si es limita, únicament, al senyor de la Complutense. Però, en fi, el fet és que el líder de Podemos es va trobar un panorama provincial semblant al que descrivia Berlanga a més d'una pel·lícula. Per si fos poc, aquest cap de setmana, Miquel Iceta ha fet l'oferta estratègica: Si és aritmèticament possible, el PSC se sumarà al bloc Podemos/ICV per impedir un Govern CDC/ERC. O sigui que ja sabem a qui ha assignat l'Ibex-35 la feina de retenir Catalunya.

Davant d'això, l'esquerra catalana ha de reaccionar amb un discurs propi i sense concessions. Primer, cal rescatar Catalunya de les urpes del BOE per a, acte seguit, construir una República democràtica i transparent. No es pot deixar el futur d'aquesta societat en mans d'una hipotètica negociació del PSOE i Podemos amb les elits econòmiques i administratives del passeig de la Castellana. Això no seria una irresponsabilitat política, seria una traïció als principis i la raó de ser.

Delegar en Pablo Iglesias el futur d'aquest país pot ser molt d'esquerres, no ho sé, però no és democràtic. S'han acabat els temps dels intermediaris, ho saben al Palace. ERC i la CUP no s'han de deixar trepitjar, només falten tres mesos i, per una vegada, aquest país es pot guanyar.
Comentaris

envia el comentari