Tres Repúbliques Catalanes

"Per primera vegada des que va sonar l'últim tret del 1714 Catalunya té un Govern on tots i cadascun dels seus membres són independentistes"

Passen coses que no havien passat mai. Per primera vegada des que va sonar l'últim tret del 1714 Catalunya té un Govern on tots i cadascun dels seus membres són independentistes. És més, el segon partit al Parlament també ho és i encara hi ha un altre espai explícitament independentista que se situa més enllà del sistema. Les pròximes eleccions es plantegen, sobretot, com una competició entre programes nítidament independentistes. Tot aquest context no era fàcil d'imaginar fa només quatre o cinc anys.

Aquests tres espais portaran al seu programa electoral la creació d'una República Catalana
. Amb totes les diferències que es vulgui, però una República Catalana entesa com a estat independent. Inimaginable mentre va durar el pujolisme, inimaginable al llarg dels dos tripartits, inimaginable amb Duran incrustat al poder...

O sigui que, inevitablement, aquestes eleccions també seran una competició entre independentistes. Tots intentaran fitxar per a la seva llista els personatges més vistosos, els noms més resplandents. I hi haurà una guerra soterrada, de fet ja hi és. Però això no ha de distreure ningú de l'endemà, del 28 de setembre. És en aquell moment que la societat catalana haurà d'exigir unitat, fer-ho abans només implica desgast i confusió.


Comentaris

envia el comentari