Duran s'extingeix

"Aquest diumenge, a la seu d'Unió, es va acabar la vella política"

Josep Antoni Duran Lleida té el suport de 1.351 militants del seu partit. Ningú més. Això liquida definitivament qualsevol possibilitat de trencar la federació amb Convergència i presentar UDC a les eleccions del 27 de setembre com un partit orientat a una hipotètica tercera via. Després dels resultats d'ahir, el que queda clar és que Duran i el seu entorn perden suports acceleradament dins del propi partit i que el catalanisme no independentista s'ha extingit per manca d'adaptació al medi. Sense una oferta de Madrid, Duran no és possible.

Els resultats de la consulta interna d'UDC obren pas a la idea d'una llista a l'entorn d'Artur Mas, sense que Duran Lleida tingui marge de maniobra per afeblir-la. I també contribueixen al caràcter plebiscitari del 27-S, perquè UDC s'ha desplaçat clarament cap a la República Catalana. Ahir a la nit els impulsors de la rebel·lió interna a UDC van ser rebuts per uns sorollosos crits d'independència, del tot indistingibles dels que es poden escoltar en un acte polític de CDC,  ERC o, fins i tot, la CUP.

El fet és que aquest diumenge, a la seu d'Unió, es va acabar la política vella. Potser Duran Lleida intentarà una pròrroga, aprofitant la victòria microscòpica d'ahir. La paradoxa és que serà el propi Duran, a partir de la seva decadència, el que simbolitzarà el final d'un sistema que no enyorarà ningú.
Comentaris

envia el comentari