Colau, mundial

"ICV, l'entorn d'Ada Colau i diversos grups de l'esquerra antisistema intenten, desesperadament, confrontar prioritats, amb l'argument -visiblement demagògic- que la independència és només un mecanisme autodefensiu de Convergència"

Avui i aquí és impossible sostraure's del debat nacional. Simplement, no es pot mirar cap a una altra banda quan aquesta societat es planteja el propi futur institucional més enllà -o més ençà- de la subordinació política al poder de Madrid. Tant és així que, a Catalunya, la dreta nacionalment ambigüa ha quedat reduïda a un cercle minvant al voltant de la persona de Josep Antoni Duran Lleida. Res més.

En canvi, una part de l'esquerra catalana continua resistint-se a entrar en el debat principal del país, convençuts que aquesta indefinició serà, justament, una de les claus de l'èxit electoral. ICV, l'entorn d'Ada Colau i diversos grups de l'esquerra antisistema intenten, desesperadament, confrontar prioritats, amb l'argument -visiblement demagògic- que la independència és només un mecanisme autodefensiu de Convergència per tapar els casos de corrupció i mantenir-se en el poder. I com que no val la pena crear un estat que acabarà controlat per la màfia, doncs siguem ciutadans del món. Del món que va néixer entre flores, fandanguillos y alegrias, naturalment.

El problema és que aquesta és exactament la línia argumental de l nacionalisme espanyol i els seus organs d'expressió madrilenys, que defensen els mateixos interessos des de Felip V. I això no és fàcilment ocultable. Aquest tipus de tensions són les que han fet esclatar Guanyem Badalona en Comú. No serà l'últim cas.

Comentaris

envia el comentari