Calumniar és mafiós

"Injuriar amb l'única intenció de beneficiar-se de l'avantatge electoral que se'n derivi ha de comportar una sanció política"

En un sistema democràtic, l'oposició està obligada a denunciar qualsevol comportament irregular de qui dirigeix una institució pública. Això no és una opció d'estratègia en campanya electoral, és un compromís amb la ciutadania, inclosos els que van votar el partit que ara governa. És una feina important, perquè en aquest país -així com en el del costat- patim una corrupció estructural, enquistada en els mecanismes de presa de decisió i necessitem canviar, urgentment, l'arquitectura política i els sistemes d'artitratge i control.

Per això és tan greu la frivolització en què està caient l'actual campanya de les municipals. Dissabte, Pablo Iglesias i la seva candidata a Barcelona van afirmar, públicament, que "cal fer fora la màfia" de l'Ajuntament, una acusació genèrica que ha servit perquè personatges desequilibrats com aquell candidat de la "derechona catalufa" defensin, obstinadament, el dret a insultar.

Acusar amb proves -o, almenys, indicis raonables- és una obligació ètica cap a la societat. Però injuriar amb l'única intenció de beneficiar-se de l'avantatge electoral que se'n derivi ha de comportar una sanció política. Ada Colau pot ser alcaldessa, té molts arguments i un bon suport social. La fi només justifica els mitjans en organitzacions com la màfia.
Comentaris

envia el comentari