Cap a la Meridiana, a meitat de preu

"Els tancs i els canons són el Tribunal Constitucional, l'Agència Tributària, les filtracions als diaris de Madrid i, fins i tot, Renfe"

L'estat continua bombardejant Catalunya. L'única diferència és que, ara, els tancs i els canons són el Tribunal Constitucional, l'Agència Tributària, les filtracions als diaris de Madrid i, fins i tot, Renfe. Per això no hi va haver trens extra per als manifestants sobiranistes i, en canvi, van sobrar els bitllets a meitat de preu per als espanyolistes que volien anar a Tarragona. La notícia va generar molts nervis als ferrocarrils espanyols, que intentaven dissimular una pura arbitrarietat. I aquí l'ANC va reaccionar ràpid i amb habilitat: Hi haurà bitllets a meitat de preu per arribar a la Meridiana o Renfe s'arrisca a destruir la poca credibilitat que li queda a Catalunya.

Són aquestes les victòries cíviques que han portat el sobiranisme català a una posició hegemònica al carrer i al Parlament. A l'estat només se'l pot derrotar des de baix, perquè controla tots els mecanismes de poder que poden activar-se verticalment. Però ni tan sols Renfe, encara que actuï des del monopoli, no pot fer front a una franja majoritària de la societat catalana que, a més, disposa de la informació necessària i té capacitat d'acció i eines d'organització.

És imprescindible ser molt conscient de les febleses pròpies, però també és important tenir clar quins són els actius estratègics que poden decantar aquest procés d'emancipació nacional i social.  Hi ha vegades, en alguns moments de la Història, que la gent derrota els tancs.


Comentaris

envia el comentari