Jo també sóc estamariuenc

 "Aquestes pràctiques són les que han portat els dos grans partits espanyols al pou del descrèdit social"

Aquestes han de ser les últimes municipals en què es repeteixi la vergonya democràtica dels candidats paracaigudistes, ciutadans que, suposadament, volen ser alcaldes d'un municipi que no han trepitjat mai en la seva vida. Aquest diari ha publicat les xifres d'escàndol a què han arribat PSC i PP, amb llistes incompletes de noms desconeguts que només serveixen per inflar una implantació territorial decreixent i aconseguir uns milers d'euros de forma poc ètica. No s'hi val tot, ni tan sols en política.

Les llistes fantasma també són una forma de menyspreu cap als votants dels municipis més petits i/o menys sensibles al missatge espanyolista. Ser alcalde d'Estamariu (Alt Urgell) és important, senyor Iceta, i els veïns no es mereixen que vostè els col·loqui a les paperetes una militant de les JSC de 23 anys que viu a l'Hospitalet. Gestionar l'Ajuntament de Gósol (Berguedà) és una responsabilitat seriosa, senyora Sánchez-Camacho, que no pot ser menystinguda amb un nom qualsevol d'entre els militants del PP de Fraga.

Justament aquestes pràctiques són les que han portat els dos grans partits espanyols al pou del descrèdit social.
El desvergonyiment potser els donarà uns centenars de vots i una aparença d'homogeneïtat territorial, però els ciutadans -els d'aquests municipis, però també els del conjunt del país- castigaran electoralment aquest tipus de comportaments. El PP i el PSC són a temps de rectificar i retirar aquestes llistes fantasma. Si les mantenen, al frau hi sumaran un cinisme insostenible.

Comentaris

envia el comentari