Sant Jordi, contra la princesa

 "Mai cap drac no es va fer ric. Es menjaven la gent, però no els empobrien".

Discrepo del tot d'Artur Mas. El problema no són els dracs, sinó les princeses i els reis, dels palaus en general. Aquells animals només consumien els recursos que necessitaven, fossin ovelles o donzelles. Res més. Els dracs vivien fora de les muralles, en coves fosques i llunyanes i només aspiraven a consumir els recursos que necessitaven per sobreviure. Treien foc pels queixals, però no tenien cap influència a l'hora de fixar les regles de joc de la societat. Al capdavall, no hi ha cap conte ni llegenda on hi surti una bèstia especuladora i abusiva. Mai cap drac no es va fer ric. Es menjaven la gent, però no els empobrien.

O sigui que, al contrari del que diu el president, la soceitat catalana a qui necessita espolsar-se és a les princeses i els reis, als que viuen dins dels palaus. La lluita és contra els que manen des d'aquelles estances emmoquetades i apliquen les lleis i els tributs que més els convenen per tal d'aconseguir que els recursos de tothom es converteixin en benefici per a les seves butxaques. L'enfrontament no és contra els dracs que només volen menjar, sinó contra l'avarícia de les princeses que impdeixen que mengi tothom.

Així que esperem que un dia ben pròxim Sant Jordi ens porti la República Catalana. I les princeses, que treballin.Comentaris

envia el comentari