Un dinar rapidet

"La fotografia del Pont Aeri a hores d'ara ja només ofereix la novetat de les baixes respecte a l'edició anterior"

La rebel·lió de les classes mitjanes d'aquest país contra el règim del 78 ha produït, com a efecte indirecte, un procés de dissolució -lenta, però efectiva- de la influència de les elits econòmiques sobre la pròpia societat. La fotografia dels empresaris del Pont Aeri a les escales de la Moncloa ja no fa ni fred ni calor al sobiranisme i, el que és pitjor per a ells, tampoc no mereix una atenció real per part dels que ocupen el poder a l'estat.

De fet, en el dinar, Mariano Rajoy es va limitar a engaltar-los el discurs estàndard, el dels mítings, amb tota la llauna propagandística sobre les bones perspectives econòmiques que Espanya gaudeix gràcies al PP i l'amenaça que representen Ciutadans i, sobretot, Podem. Quatre tòpics madrilenys sobre la benevolència que significa pagar les factures de la Gener, naturalment sense esmentar d'on surten els diners i, finalment, allò d'enviar el Tribunal Constitucional les lleis i als jutjats qui posi les urnes al carrer. Espàrrecs, bacallà i gelat. Un vi de la Rioja i, apa, els catalans que se'n vagin cap a casa.

Així les coses, la fotografia del Pont Aeri a hores d'ara ja només ofereix la novetat de les baixes respecte a l'edició anterior. Aquest dimarts n'hi va haver una per decés, José Manuel Lara, i dues més per problemes als jutjats: Rodrigo Rato i Emilio Cuatrecasas. Salut i sort, doncs.
Comentaris

envia el comentari