Catalunya ens roba!

"La falta de respecte i l’insult a Catalunya han estat assumits com un transversal recurs electoral per part de PP i PSOE en l’era de la campanya permanent"

L’altre dia, al Camp Nou, davant la barroeria dels responsables del club que van decidir retirar una pancarta on es demanava respecte per a Pep Guardiola, a Twitter va fer furor l’etiqueta #ResPepct. Respecte. Bàsic. O diguin-li decència, o una mica de vergonya, o no insultar la gent ni la seva intel•ligència. Al Camp Nou van penjar aquesta pancarta per allò que practiquen alguns des de l’oficialitat blaugrana. Que ho practiquen no d’ara, sinó de fa dècades, mirant d’erosionar, de rebaixar, una figura de Guardiola que els fa ombra. Abans a Núñez i els seus. Ara als d’ara.

Respecte. Gran paraula. Ombra, complex, ràbia mal dissimulada, odi a qui destaca. Deplorables factors comuns entre aquells qui falten al respecte. Espanya juga aquesta lliga des de temps immemorials. Per descomptat, des de la recuperació de la democràcia a l’estat, sense tallar aquest (i d’altres) fils conductors socio-polítics d’un franquisme que va matxacar Catalunya tant com va poder.

La falta de respecte i l’insult a Catalunya han estat assumits com un transversal recurs electoral per part de PP i PSOE en l’era de la campanya permanent. És a dir, que l’utilitzen constantment. I aquests dos partits representen un tant per cent elevadíssim de la voluntat ciutadana espanyola expressada a les urnes. Per tant, tenen base social per fer com ens tenen acostumats. I això, impertorbable durant dècades, és part del que ha dut la ciutadania catalana a la desconnexió amb Espanya.

A Extremadura els seus dirigents han esdevingut caricatura grotesca d’aquest procedir. Si volen guanyar per majoria absoluta han de tirar per aquí. És la garantia de no parlar de les seves pròpies mancances, de la seva pròpia mediocritat, i així emetre una (per a ells) còmoda cortina de fum on Catalunya sempre és a disposar. Es fan els ofesos quan al Parlament català escolten “Espanya ens roba”, però ells, a banda del subsidi que sobretot els és possible pels impostos dels catalans, viuen (i molt bé) d’un gran i fals “Catalunya ens roba!”. Ahir José Antonio Monago hi va tornar. Ara (i a Barcelona, perquè ell diu que té “collons”, però sobretot va mancat d’una dosi mínima de vergonya) ens escup a la cara que “l’independentisme és el responsable de les retallades”. No la seva societat desbordada de funcionaris, per exemple. Un insult més a la realitat i a la intel•ligència. Una falta de respecte més. La de la setmana. La del dia, potser? En tot cas, un pas més cap a la independència. Perquè sí, ells la faran possible. Per respecte a si mateixa cada dia més gent a Catalunya veu clar que no en queda altra.
Comentaris

envia el comentari