Albiol, millor tot sol

"L'home és un llop per a l'home. Els Albiols són el seu propi pitjor llop"

No m'agraden els cordons sanitaris aplicats a la política. De fet crec que en això no sóc gaire original. La ciutadania, força majoritàriament, no els compra. L'exclòs, aquí, el victimitzem ràpid. Hi empatitzem, amb aquella ànima de marginals que Déu ha donat als catalans. Si a això hi afegim que en política són pocs els qui es mamen el dit (i per tant són pocs els qui desaprofiten la més mínima oportunitat per guanyar vots), entendran per què em neguiteja la hipòtesi que CiU, PSC i ICV es posin d'acord a Badalona per descavalcar de l'alcaldia via moció de censura el batlle del PP, Xavier García Abiol.

Fa temps que hi remenen, però ahir va començar a quallar als mitjans. És més que un rumor. I de confirmar-se, la iniciativa tindria totes les garanties de prosperar ja que només el suport de CiU fa possible que el PP governi la tercera ciutat més poblada de Catalunya. Així ho va decidir el cap de llista nacionalista, Ferran Falcó, després d'unes eleccions on Albiol es va imposar clarament. La justificació de CiU? Doble: La seva aposta en favor de prioritzar sempre la governabilitat a la llista més votada i la convicció que calia deixar governar Albiol per fer possible que la ciutadania de Badalona el copsés com és, més enllà del seu discurs populista i a voltes fregant l'extremisme. Que governés i es retratés. I ho està fent. No entenc, doncs, què ha canviar a CiU per plantejar-se ara el canvi a mitja legislatura. Quines ganes de fer un regal a Albiol i de trencar la pròpia coherència, no?

Els Albiols de la política ja es retraten ells tots solets. Quan més generen anticossos en els altres és quan més es manifesten com són i han de retre comptes de les seves contradiccions i mancances. Llavors és quan reben càstig dels votants, no quan els altres els posen fàcil l'embolicar-se amb la bandera del victimisme. No quan el "tots contra un" els projecta com a xais indefensos, que d'això n'hi ha que no en tenen res, ans al contrari.

Recordin la màxima popularitzada per Thomas Hobbes al seu mític Leviatan: homo homini lupus. L'home és un llop per a l'home. Els Albiols són el seu propi pitjor llop. Deixem-los caure sols. Deixem-los caure, no tot el contrari.
Comentaris

envia el comentari