Pròsper 12+1! 

"El procés és irreversible, i es farà amb el PSC actual o sense ell. Amb el seu líder actual o sense ell"

Sí, ho admeto, sóc un pèl supersticiós. No m’agrada gens un número que en pocs dies m’hauré de menjar durant mínim un any. Però a la vegada que una mica fetitxista també sóc positiu de mena, així que he decidit que aquest 2013 serà l’any. Ha de ser-ho. En clau política, per exemple, haurà de ser l’any de la veritat. Perquè el 2013 decidirà si enfilem o no, i com ho fem, cap a la consulta per la independència l’any 2014.
 
Perquè aquest 12+1 haurà de sumar al conjunt de partits catalans pel dret a decidir un de gran que pot decantar les opcions d’èxit de la consulta. I aquí sí, parlo del PSC. Hi serà com a partit o d’altres hi seran per ell, en el tauler polític i a peu de carrer. Perquè el procés és irreversible, i es farà amb el PSC actual o sense ell. Amb el seu líder actual o sense ell.
 
Escoltava ahir Pere Navarro, el primer secretari del Partit dels Socialistes, obrint-se a la col·laboració amb CiU si la federació nacionalista “evoluciona” i deixa de considerar la independència de Catalunya com una prioritat a fi d’“explorar camins d’entesa amb la resta d’Espanya”. I algú em dirà que ja són ganes de ser optimista, si és que vull veure en aquestes paraules algun punt de positiu. Cert. Però és el cas.
 
Que la gent triï lliurement si vol seguir com fins ara o si vol tenir opcions de progressar, individualment i com a país. Aquesta és la prioritat que hauria d’assumir un PSC evolucionat que per fi pogués trobar el seu espai, després d’anys de desorientació, de pèrdua de vots i d’influència social i política. I pot passar. No ho descartin. Ho va dir el Nobel de literatura Hermann Hesse: “Perquè pugui sorgir el possible cal intentar una vegada i una altra l'impossible”. Gaire més vegades ja no es poden equivocar. L’entesa impossible (perquè a l’altra banda no la volen) ja no es pot explorar de més maneres. Ho veig jo, i molts altres. Però l’important a tomb del PSC és que ja ho creuen molts a nivell de base, uns quants d’entre els seus quadres intermitjos i també gent de la cúpula. D’aquest 2013 no passa que es moguin. Recordin que els ho he dit.
 
I pròsper 12+1!
Comentaris

envia el comentari