Els Montoro i els Borrell

"Montoro, que a Espanya és ministre, a qualsevol país civilitzat del món no passaria de tertulià de barra de bar d'aquells cutres"

Quan un diari com El Mundo parla de "los Pujol" tot projectant-hi sospites sobre corrupció, la seva intencionalitat és clara. "Los Pujol". "Los Soprano". Com la sèrie de mafiosos. És això. Màfia, corrupció, omertà, fangar. Allò que la caverna mediàtica espanyolista (gran expressió de Joan Laporta) ha anat escampant durant anys. Calia trencar amb la imatge idílica d'un indret que durant anys es va conèixer com l'oasi català. No podia ser. "Llavors la resta d'Espanya, què: un desert"? Pensaren això i van decidir actuar. Res d'oasi. Ans al contrari. Cau de lladres, extorquidors i trilers podrits. Ja ho saben, ells no entenen què és un terme mig.

Aquest fer contra Catalunya, que efectivament n'ha volgut tacar la convivència, així com la confiança i la valoració dels catalans en les seves institucions, és un clàssic a Espanya. I a ell s'hi han afegit molts altaveus més enllà de la caverna. Molts d'ells polítics, a més dels mediàtics.

Aquest fer sense escrúpols, sense manies i sense respecte per les institucions o les mínimes garanties que marca l'Estat de Dret, ha caracteritzat personatges com un Cristóbal Montoro que a Espanya és ministre, mentre que a qualsevol país civilitzat del món no passaria de tertulià de barra de bar d'aquells cutres a no poder més. Ahir aportava una mostra més del seu nivell, intel.lectual i ètic, donant per fet que el president Artur Mas té comptes secrets a Suïssa. És el tot s'hi val contra els enemics de la unitat d'Espanya. Contra aquests i molt més: contra tot aquell qui pensa diferent.

El sectarisme i l'espanyolisme més ranci és el que té. I no és patrimoni únic del PP. Un José/ep Borrell del PSC/PSOE ahir matí s'havia avançat a Montoro. Ell, que a jacobí espanyol no el guanya ningú. Ell "ministro catalán" d'Hisenda (com Montoro) i Obres Públiques, que per a Catalunya només es va notar quant a menyspreu i marginació. Ell, com Montoro, prefereix creure a la caverna, abans que concedir el dret a la presumpció d'innocència al president de la Generalitat. Per cert, a qui no ataquen per ser l'individu Artur Mas, sinó pel càrrec que ostenta i per les idees que defensa. Que no s'equivoqui ningú. Això és el que fa nosa a la caverna, als Montoro i als Borrell. Això i que tingui una majoria del poble de Catalunya votant-lo. Això ja els tortura. I els ho notem per allò que els surt per la boca tant com pel seu rostre, sempre crispat, fins i tot quan somriuen.
Comentaris

envia el comentari