La majoria silenciada

"Aquesta majoria que apunten les enquestes i l'actual composició del Parlament més que silenciosa és silenciada pel govern de Madrid"

Ara diu Rajoy que vol fer un reconeixement a la "majoria silenciosa". Assegura que hi ha una "majoria d'espanyols que no es manifesta, que no surt a les portades dels diaris ni als telediaris", però que allà hi són i són la majoria dels 47 milions de persones que viuen a Espanya. Ni tan sols en això no aporta gaire res. El concepte "majoria silenciosa" fa molt que roda, però en un context que denota amb quin xip es troba Rajoy respecte de Catalunya.

Nicolas Sarkozy el 2007, Artur Mas el 2011 i Marine Le Pen aquest 2012 van utilitzar el concepte de "majoria silenciosa", apel·lant-hi tots ells en plena campanya electoral. Buscaven connectar i reclamar la mobilització d'aquells que no es manifesten ni al carrer ni a les enquestes per mandra o per por de no sentir-se part d'una determinada onada de pensament que sembla estar de moda o ben vista. Buscaven mobilitzar vot. I en això està Rajoy.

El president espanyol va fent campanya pel 'no' a l'Estat propi, però oblida que ell a les eleccions al Congrés va obtenir majoria absoluta i que a Catalunya és tercera força política. Poca broma. No es podrà queixar de suport desacomplexat. I malgrat això, L'Onze de Setembre a Barcelona van quedar inundats els carrers del centre, a vessar de ciutadans que democràticament reclamaven poder manifestar-se, també a les urnes, per exemple triant en un referèndum sobre la independència de Catalunya. Però, ai las!, aquesta majoria que apunten les enquestes i l'actual composició del Parlament més que silenciosa és silenciada per un govern de Madrid que sembla no voler escoltar allò que no li agrada.
Comentaris

envia el comentari