Tacat automàtic

 "L'afició al tacar esquitxa la credibilitat de tota la política i de tot aquest sistema judicial tan polititzat"

Exageraria si digués que m'ha sorprès la hipocresia i la doble moral que ahir van demostrar alguns a tomb de la seva reacció a la interlocutòria del jutge sobre el cas Millet i el presumpte finançament irregular de Convergència. Van saltar al coll de CDC, de CiU, d'Artur Mas, d'Oriol Pujol i de tot allò que fes flaira a convergent. I tot, escassos dies després que uns quants d'ells aplaudissin la defensa que alguns vam fer de la presumpció d'innocència de l'exconseller d'ERC Jordi Ausàs.

Perquè d'ell, malgrat tot, malgrat que el van tenir al calabós uns dies i això els mossos no ho acostumen a fer a l'atzar, també n'hem de preservar el dret a la presumpció d'innocència. D'ell, fins que un jutge no en dicti sentència condemnatòria per contraban, n'hem de defensar l'honorabilitat. Igual com ara de CDC, quan a més el text judicial (que ahir curiosament va arribar als mitjans de comunicació abans que al partit) parla només d'indicis. No condemna ningú. No demana presó per a ningú, com sí que va fer-ho el jutge del cas Hotel del Palau amb l'extinent d'alcalde socialista de Barcelona Ramon García-Bragado fa només unes setmanes. Per a ell i per a Millet i Montull, el jutge va demanar anys de presó. Ara no. Ara el jutge bàsicament taca. I rectifica.

És com si l'instructor del cas ja tingués clares les conclusions abans d'haver-les provat, i a partir d'aquí anés temptejant vies per arribar-hi processalment. La de Ferrovial ara sembla arraconada. No hi ha hagut cap exalt càrrec del Govern imputat pels suposats vincles amb aquesta empresa que hauria servit de pas intermedi per al presumpte finançament irregular de CDC. I ara és quan el jutge decideix anar directament pel partit. Igual així troba el que busca. O no. Però el tacar ja hi haurà estat.

I al tacar s'hi va sumar ahir tot l'arc parlamentari en bloc. El mateix arc parlamentari que quan es va fer una comissió d'investigació al Parlament sobre el cas Palau, amb CiU a l'oposició, van negar-se a la compareixença d'Artur Mas que CiU va posar damunt la taula. Ara que és president, diuen que el volen escoltar sobre el cas. És el que té l'afició al tacar. Que esquitxa la credibilitat de tota la política i de tot aquest sistema judicial tan polititzat i que tan sovint sona del tot arbitrari. Després es demanaran uns i altres per què la gent no se'n creu ben bé res, quan semblen majoritàriament abonats al tacat automàtic. Mai a rentar. Sempre, d'entrada, amb ganes de tacar. I sense aturar-se gaire a veure abans la part de porqueria que cadascun d'ells ja acumula damunt seu.
Comentaris

envia el comentari