Independència demà?

"Tenim pressa? Doncs a fer feina. CiU, la seva. A demostrar que el sobiranisme i un govern millor i més útil que l'espanyol és possible"

Tenim pressa. Molta pressa. Tanta que caldria no espifiar-la perquè a can Espanya també la tinguin. I la tenen. I molta. Els cal algun gest d'autoritat. De mirar de demostrar que manen, que pinten alguna cosa. I ara que la crisi sembla que ho tapa tot (menys els partits de La Roja, és clar), des de l'espanyolisme n'hi havia que ahir s'animava a proposar Catalunya que convoqui ja un referèndum per la independència si tant de goig li fa al govern català l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) que diu que el 51'1% dels catalans votaria sí a la independència si demà fos consultat. Però això no passarà. Per sort.

Un 51'1% és un 8'2% més que l'any passat. I que només un 21% hi votaria en contra és un 7'1% menys que fa un any. Ja està? Au vinga i a convocar? "Malaguanyat qui dorm en el demà", va deixar escrit el mític poeta grec Hesíode. I era de la Grècia Antiga, de la il.luminadora, no la d'ara. Creiem una mica els clàssics.

Dir que demà votaràs independència sabent que demà no et demanaran de ficar cap sobre a cap urna té un valor, i més quan confirma una tendència sondeig rere sondeig, però no és definitiu. En absolut justifica precipitar-se. No cal. Ara menys que mai. No ara que les opcions hi són com potser mai abans.

Tenim pressa? Doncs a fer feina. CiU, la seva. A demostrar que el sobiranisme i un govern millor i més útil que l'espanyol és possible. L'Executiu de Madrid li ho està posant bé. ERC, també a fer la seva feina. A demostrar que pot recuperar el crèdit perdut i construir una esquerra nacional solvent. El PSC, segons totes les enquestes, li ho està posant fàcil. Iniciativa també ha de fer la seva feina: partir de la base de la seva actual aposta pel pacte fiscal i fer-la compatible amb l'assumpció de la sobirania com l'opció més justa, com ja ha fet el seu eurodiputat Raül Romeva. Potser no està sol? Doncs que ho demostrin.

I no us preocupeu, que PP, PSOE, Ciutadans i companyia ja faran la seva feina. Ells han ajudat molt, a la decantació per la independència de centenars de milers de ciutadans. Ahir, avui i demà, sempre els hi trobarem. Però aquest demà, si ha d'arribar, potser que abans ens agafi amb la feina dels sobiranistes feta. No és el cas. Jo avui no la veig. Algú sí?
Comentaris

envia el comentari