El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos respecten “escrupolosament” la dependència del Govern de Catalunya
  • CA

 

El Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha fet arribar als comandaments de la policia catalana que ni ell ni el Govern no estan disposats a acceptar la intervenció de l’Estat, que aquest matí ha decretat la Fiscalia Superior de Catalunya per la via d’una coordinació obligada per part del ministeri de l’Interior. En aquest sentit, i davant d’algunes informacions confuses, la Prefectura del Cos de Mossos d’Esquadra ha fet algunes consideracions. D’entrada, confirma que la instrucció de la fiscalia és per “impedir el referéndum ilegal convocado para el día 1 de octubre en Cataluña”, una instrucció que, segons els Mossos, “en cap cas suposa la intervenció del Cos de Mossos d’Esquadra per part de l’Estat”. 

 

En l’escrit de la Prefectura es recorda que “el Cos de Mossos d’Esquadra al llarg de tota la seva història ha mostrat un respecte escrupolós a les ordres que li han arribat de jutges, tribunals i ministeri fiscal, un posicionament que evidentment seguirem mantenint”, però afegeix que “de la mateixa manera, el Cos de Mossos d’Esquadra ha mostrat sempre un respecte escrupolós a la dependència governativa que emana de l’actual marc normatiu”. És a dir, que els Mossos respecten la Generalitat com a òrgan màxim de comandament. 

El coronel de la Guàrdia Civil i director de coordinació i estudis de la secretaria d’Estat de Seguretat, Diego Pérez de los Cobos | ACN

 

És per això que se li ha fet arribar al Fiscal Superior de Catalunya que el Cos de Mossos d’Esquadra seguirà donant compliment a les seves ordres, però que “no comparteix  que una part de l’activitat del Cos sigui ordenada i tutelada per un òrgan que depèn del Ministerio del Interior”. També remarca que aquesta coordinació ha de poder ser exercida pels “òrgans que ja existeixen per aquestes situacions i que estan recollits en els acords vigents de la Junta de Seguretat de Catalunya”. 

 

Per altra banda, el document de la Prefectura també explica que els serveis Jurídics del departament d’Interior i de la Direcció General de la Policia “estan estudiant aquesta instrucció que la Fiscalia ens ha donat a conèixer i que estableix que sigui un òrgan de la Secretaria de Estado qui coordini els cossos policials establerts a Catalunya”. I conclou assegurant que, “com fins ara, el Cos de Mossos d’Esquadra continuarà mantenint les competències que li són pròpies treballant amb el mateix rigor, compromís i servei a la ciutadania per garantir la seguretat i l’ordre públic tot mantenint els valors que defineixen el nostre Cos i que es basen en la proximitat, el compromís, la integritat i la voluntat de servei”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa