El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La campanya començarà encara que el míting s’hagi de fer al carrer
  • CA

 

Si hi ha campanya, hi ha míting d’inici. La cursa cap al referèndum de l’U d’Octubre comença a la plaça Tarraco Arena, un espai de titularitat de la Diputació de Tarragona, tot i que amb gestió externalitzada a una empresa privada. Aquest fet és el que fa sospitar als organitzadors que l’artilleria jurídica de l’Estat podria intentar impedir l’obertura de l’espai, bloquejant d’aquesta manera l’accés dels assistents. En aquest cas, expliquen fonts de l’ANC a El Món, els organitzadors mantindrien la convocatòria, encara que les deu mil persones de l’aforament i els oradors de l’acte hagin de fer el míting al mig del carrer.

 

Es dóna la circumstància afegida que Tarragona és un dels municipis del PSC que s’han negat a col·laborar amb el referèndum i que el president de la Diputació, Josep Poblet, és considerat un polític relativament distant de l’actual direcció del PDeCAT.

 

L’acte d’aquest dijous és l’arrencada unitària de la campanya pel sí, amb els líders dels partits i entitats que hi donen suport. Estan previstes les intervencions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, del vicepresident, Oriol Junqueras, del president de l’ANC, Jordi Sànchez, del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i de la màxima responsable de l’Ami, Neus Lloveras. També hi haurà representants del PDeCAT, ERC, CUP i Demòcrates.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa