El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Trump deixa en l’aire la possibilitat d’atacar Corea del Nord
  • CA

 

El president nord-americà, Donald Trump, ha respost amb un “ja veurem” a la pregunta sobre si els Estats Units atacaran Corea del Nord després del sisè assaig nuclear nord-coreà, realitzat aquest diumenge. Trump ha pronunciat aquestes paraules a Washington a la sortida d’un servei dominical en una església, segons recull la premsa nord-americana. A més, el mandatari nord-americà ha assegurat que “els Estats Units estan considerant, entre altres opcions, paralitzar tot el comerç amb el país que faci negocis amb Corea del Nord”.

 

“Corea del Nord ha realitzat una prova nuclear important”, ha dit el president nord-americà. “Corea del Sud s’està adonant que, com ja els vaig dir jo, la seva postura d’apaivagament amb Corea del Nord no funcionarà. Només entenen una cosa!”, ha afirmat Trump a través del seu compte personal de Twitter. “Les seves paraules i accions segueixen sent molt hostils i perilloses per als Estats Units”, ha apuntat.

 

“Corea del Nord és una nació pària que s’ha convertit en una gran amenaça i en una vergonya per a la Xina, que intenta ajudar, però amb poc èxit”, ha advertit.

 

També aquest diumenge, el primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha informat que ell i Trump han acordat en una conversa telefònica que la comunitat internacional ha de respondre a Corea del Nord. “El president Trump i jo creiem que no podem deixar passar l’imprudent acte de Corea del Nord i que la comunitat internacional ha de demostrar la seva resolució aplicant més pressió que fins ara“, ha explicat Abe en declaracions a la premsa.

 

El règim de Corea del Nord ha anunciat aquest diumenge que ha provat amb èxit una bomba d’hidrogen que pot ser acoblada a un míssil balístic intercontinental, en el que suposa el sisè i més potent assaig nuclear realitzat des de 2006 pel règim que lidera Kim Jong Un.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa