El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont farà una oferta a l’Estat per pactar el referèndum
  • CA

 

 

El govern espanyol rebrà en les properes setmanes una proposta de referèndum. Així ho ha anunciat el president Carles Puigdemont en la cinquena assemblea de l’ANC, que ha concretat que la proposta sortirà del govern de la Generalitat i Puigdemont ja demana a l’executiu de Rajoy que “deixi de banda la mandra i els prejudicis i que enraoni”.

 

 

El president de la Generalitat ha fet una petició directa a l’executiu de Rajoy: “Demano a l’Estat que escolti. Enraonar no fa mal, no engreixa, no té colesterol, no és anticonstitucional”, i també ha demanat a Madrid que ofereixi sortides per resoldre “el problema”. “Demano que deixi la mandra, d’un costat, i els prejudicis d’una altra i que assumeixi, perquè en té, la seva part de la responsabilitat en la resolució del problema. Nosaltres la tenim i l’assumim”.

 

 

Ara bé, Puigdemont no ha volgut donar detalls sobre la possible data i pregunta del referèndum. “Començaré malament: no us diré la data i la pregunta. Però ho arreglaré: hi haurà data i pregunta. N’hi haurà perquè és un compromís democràtic”. Des de fa setmanes, la CUP i també diverses entitats reclamen que es fixi ja una data i pregunta per poder posar en marxa la campanya pel referèndum, que segons el full de ruta, ha de celebrar-se abans que acabi el mes de setembre. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa