El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Primer cop judicial de l’Estat
  • CA

 

Primer cop judicial de l’Estat espanyol. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha inhabilitat l’expresident de la Generalitat Artur Mas durant 2 anys, l’exconsellera Joana Ortega per 1 any i 9 mesos, i la també exconsellera Irene Rigau per 1 any i 6 mesos, per haver permès l’organització i la votació del procés participatiu del 9-N de 2014.

 

Les penes han estat inferiors al que demanava la Fiscalia ja que sí que se’ls ha sentenciat culpables per desobediència, però no per prevaricació. Cal recordar que el minister públic demanava 10 anys per Mas i 9 per Ortega i Rigau.

D’altra banda, les multes econòmiques són de 36.500 euros per a Mas, 30.000 per a Ortega, i 24.000 per a Rigau.

 

La sentència ha arribat un mes i una setmana després de l’inici del judici, que va començar el 6 de febrer i es va allargar fins el dia 10. Cal recordar que, després d’aquestes inhabilitacions, la consellera Rigau és l’únic càrrec electe que té un càrrec públic actualment, com a diputada al Parlament per la coalició independentista de JxSí. Al seu torn, Mas és president del PDeCAT, càrrec que comparteix amb la també portaveu del Govern, Neus Munté.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa