Llançà també planta cara a l'Exèrcit

El municipi ha recordat al Ministeri de Defensa que van aprovar una moció en contra després que els hagin comunicat nous exercicis militars
Alcalde de Llançà, Pere Vila | ACN

 

L'Ajuntament de Llançà (Alt Empordà) ha reclamat al Ministeri de Defensa, la subdelegació del Ministeri de Defensa a Girona i a la base militar de Sant Climent Sescebes que "s'abstinguin de fer maniobres a peu i amb vehicles" pel seu terme. El ple del municipi va aprovar fa mesos una moció declarant-se "territori desmilitaritzat". Aquest dijous hi ha hagut soldats fent maniobres pel terme i el Coronel Comandant de la província ha comunicat al consistori que se'n faran més tant demà com el 28 de febrer. Davant d'això, Llançà ha reiterat a l'Exèrcit la seva oposició municipal. L'alcalde de Llançà, Pere Vila, espera que atenguin la seva demanda i s'aturin els exercicis previstos. El municipi se suma així a les reivindicacions de Celrà (Gironès) i Girona, que han rebutjat aquestes pràctiques.


"Llançà es va declarar territori desmilitaritzat a través d'una moció que sembla que ara ha caigut en un sac trencat i això és preocupant", ha assegurat Vila. La comunicació els va arribar, explica, per part del Coronel Comandant de la província de Girona. A l'escrit els avisaven que tenien previst fer exercicis municipals al seu terme els dies 6, 16,17 i 28 de febrer.

 

Vila diu que, en principi, les actuacions es fan en una zona de muntanya entre Llançà i Colera però que aquest dijous –i per sorpresa d'alguns veïns- s'han pogut veure diversos militars a peu de la carretera que uneix els dos municipis.


Per l'alcalde aquesta situació no és de rebut i remarca que les mocions haurien de ser d'"obligat compliment". Per recordar-los la posició municipal, la Junta de Govern local ha acordat un nou escrit que s'ha enviat a la delegació del Ministeri de Defensa a Catalunya, a la subdelegació del Ministeri de Defensa a Girona i als estaments militars de la base militar Álvarez de Castro de Sant Climent Sescebes. "Nosaltres ho hem enviat i esperem a veure si s'abstenen de fer-ho", insisteix.

 

Vila afegeix que "el més preocupant és que ells fan la comunicació, però tu no tens cap opció d'oposar-t'hi". Amb la mesura, Llançà se suma a les reivindicacions que han fet Celrà i Girona en contra de les maniobres que l'Exèrcit preveu fer dilluns vinent entre els dos termes municipals.Comentaris
i BCN?
Ja n'estic fart de patir els militars que corren per Capità Arenas i Manuel Girona, la meva mare ja no gosa sortir a passejar! Sra. Colau, cóm pot permetre que militars d'uniforme esportiu en grups de 10 o més molesin als vianants i a sobre cantant ritmes militars? S'imagina per NY que cada dia o setmana els marines a les 7AM fesin joging per la 7Av.?
0
Inadaptado
Lo tenéis claro, separatistas. Los militares no tienen por que dar explicaciones de nada, y menos por hacer maniobras en territorio nacional. Ahora, os fastidiáis.
45
No cal que ho juris qu'ets inadaptat
Deu ser molt trist viure a un País i sentir-se inadaptat, jo tornaria a casa o intentaria adaptar-me, series més feliç i no emprenyaries als 'indígenes' com varen fer els hidalgos a les Amèriques des de fa cinc segles. ;-))
0
i BCN tens raó,
Una veïna meva, de més de 70 anys, va estar a punt de caure i pendre mal quan la tropa va passar pel seu costat. Després diuen que defensen la població. A cops de sustos es més un atac que una defensa, així son a España, també entenen democràcia per ordeno y mando.
1
Joanb
Se'ls podria ridiculitzar fàcilment llançan-los confeti i caramels al nostre pas com si fossin una comparsa o una xirigota de pallassos de carnestoltes. També es podrien penjar cartells amb caricatures de soldats castellano-espanyols fent ximpleries dins les fronteres d'un país on són estrangers i que no són gent benvinguda. Accions per tal que els quedi clar que a Catalunya són forces d'ocupació.
0
Rex
Demostren tenir molt mala educacio anant a entrenar alla on no els volen, haurien de limitar les maniobres als ajuntaments del PP.
0
ELISENDA DE MONCADA
, SEGUEIXO: A nosaltres NO ENS VAN, som pacificS i pacifistes, TOT AQUEST MUNTATGE ES UNA amenaça disfressada, no sabeu fer altre cosa,amenaçar, insultar..etc quan no OBREM a la vostra conveniencia,"por coj...es"¡¡ per cer, parles com si fosis l'amo de casa nostra,iNO HO ETS,COM INADAPTADO, ET DONARE UN CONSELL: VESTE'N VIURE A UN ALTRE LLOC I SERAS MES FELIÇ, I NOSALTRES ESTAREM MES TRANQUILS, ENS AGRADA LA PAU I LA TRANQUILITAT.
0
marcelramon
Tots aquests militars que es fan veure per intentar presionar o coagcionar al poble, son els mateixos, que fa uns anys, varem pujar a Sant Pere de Rodes, i varem arrancar i estripar una estelada..... I al "Inadaptado",..dir que qui es foti l'ultim, es fotrà molt més.....
0
...
El problema del que el ultimo que rie, rie mejor, es que vosotros, zanahorios, nunca reireis. Triste pero cierto.
0

envia el comentari