El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Empat a pilota aturada (1-1)
  • CA

Un gol de Sergio Ramos ha empatat el Clàssic al minut 89 (1-1), després d’una falta latera des del cantó esquerre. El gol del central madridista ha neutralitzat el gol, també a pilota aturada de Luis Suárez i manté els sis punts de distància al capdavant de la classificació.

Després d’una primera part decreixent, on el Barça ha deixat palès que té un problema greu amb el joc de posició quan no hi és Iniesta, Suárez ha anestesiat les crítiques i les anàlisis tremebundes amb un cop d’efecte al minut 52.

Una falta al cantó esquerre l’ha servit Neymar amb una precisió i una violència exquisida, situant l’esfèric al cap de Luis Suárez, que emparellat amb Varane s’ha avançat per col·locar el seu front just al destí de la pilota i superar Keylor Navas.

Ha estat un punt d’inflexió a un partit fins aleshores governat pel Madrid. Però la veritable revolució l’ha protagonitzat Andrés Iniesta. Ha homenatjat Fidel: ha arribat el comandant i ha ordenat parar. Ha posat pausa, ha posat criteri i tranquil·litat. Iniesta és el sinónim del futbol. Don Andrés ha posat el joc a un Barça abandonat a Messi.

La sortida del de Fuentealbilla ha sufocat els problemes del Barça, que sense Andrés no sap ser el Barça. El conjunt català no ha tingut nord ni l’estil. Luis Enrique ha plantejat un entramat defensiu basat en l’u contra u. Busquets perseguia Modric, Rakitic a Marcelo i Jordi Alba a Lucas Vázquez.

Ha estat un error monumental. Desbordat Busquets amb el recorregut del croat, el Madrid s’ha anat assentant a mesura que Modric entrava en joc. 36 passades bones de 37 a la primera meitat, sent el jugador que més pilotes ha recuperat (6), empatat amb… Leo Messi.

L’argentí s’ha multiplicat. En l’única jugada on l’han trobat entre línies, al minut 8, ha filtrat una passada per Neymar que tot i relliscar ha connectat la centrada per Sergi Roberto. La rematada l’ha interceptat Ramos. Ha estat l’única clara dels blaugranes a la primera part.

Tot ha canviat a partir del minut 60. Iniesta ha propiciat els millors minuts dels culers i a punt ha estat d’eixamplar la distància Neymar amb dues rematades clares que no ha arribat a concretar. Al 81 el manxec ha fet una passada entre línies a Messi preciosa que l’argentí ha creuat en excés quan ha encanonat Keylor Navas.

A l’últim minut del temps reglamentari, Ramos ha fet un cop de puny sobre la taula i ha empatat el partit quan menys ho mereixia. Cop moral de Ramos a la Lliga, que torna a salvar els mobles de Zidane a l’últim minut dle partit.