El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Barça femení ja acarona els quarts de la Champions (1-0)
  • CA

El Barça ha resolt per la mínima l’anada dels vuitens de la Lliga de Campions contra el Twente (1-0). En un Miniestadi amb 1051 espectadors, les blaugrana han lluitat fins al final per intentar ampliar la victòria, que s’ha aconseguit amb un meravellós gol de Jennifer Hermoso. Tot i així, les holandeses no han posat les coses gens fàcils en defensa i s’han despertat en l’atac en l’últim moment. Amb aquest resultat, el dimecres vinent el Barça haurà de superar un partit complicat a Holanda per obtenir el pas als quarts de final.

Malgrat que la primera oportunitat per estrenar el marcador ha estat pel Twente, les holandeses amb prou feines s’han acostat a la porteria en tota la primera part. En resposta a l’avís del rival, Jenni Hermoso s’ha apropiat de la pilota per fer un barret a la defensa i, sense que toqués a terra, ha enviat un xut a l’escaire. El Twente ha aguantat bé les envestides blaugrana i s’ha dedicat a replegar tot l’equip per tallar les accions del Barça. La potència física que diferencia el conjunt holandès s’ha notat en els pocs contraatacs que han generat i que han acabat en res, degut a la dificultat per construir una jugada de perill. El transcurs dels minuts fins al descans ha estat tranquil, amb les culers aprofitant les errades defensives i deleitant el públic amb els seus tocs de qualitat. La sensacional jugada que ha iniciat Alexia Putellas en retallar una rival hagués pogut acabar en gol, però el xut d’Olga Garcia ha impactat contra una jugadora rival.

En el segon temps el Barça ha sortit molt endollat. La pressió ofensiva i el domini del joc s’han fet notar i han augmentat les opcions per marcar el segon gol. Els retalls d’Alexia han tornat a aparèixer, aquesta vegada deixant enrere dues defenses, i ha deixat en safata el xut per Olga que ha blocat a la perfecció la portera holandesa. El Twente ha seguit concentrat en la defensa, aprofitant les sortides amb pilota llarga per intentar trepitjar el mig camp blaugrana. Al minut 63, Xavi Llorens ha optat per aprofitar aquesta situació i donar velocitat a l’atac amb la incorporació de Bárbara Latorre, que ha substituit Olga Garcia. Ovacionada pels espectadors, Latorre ha aparegut marcant un gol gràcies a una assistència de Jennifer Hermoso, però finalment l’àrbitre l’ha anul•lat per mans prèvies.

Durant l’últim quart d’hora, s’ha vist un Barça lleugerament afeblit amb dificultats per controlar les jugadores holandeses, que s’han despertat per buscar l’empat. Malgrat els últims instants de patiment, la defensa blaugrana ha bloquejat el perill amb l’ajuda de la portera Sandra Paños. La setmana vinent, i després de visitar el Betis en Lliga, l’equip blaugrana haurà de viatjar a Holanda amb el repte d’aconseguir la mateixa fita de la temporada passada: arribar a quarts de final.