El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Injecció de confiança prèvia a la Champions (3-0)
  • CA

Nou de nou. Una setmana més, el Barça femení segueix invicte a la Lliga després de derrotar el Tacuense per 3-0 a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Els gols d’Alexia, Ange Koko i Bárbara Latorre permeten que l’equip segueixi líder amb 27 punts, seguit de ben a prop per un Atlètic de Madrid que s’ha reforçat amb la incorporació de l’exblaugrana Marta Corredera. Malgrat que la possessió de la pilota ha estat del Barça en tot moment, el rival tinerfeny ha mostrat una estructura defensiva ordenada i compacta. Xavi Llorens, el tècnic del Barça, ha optat per les rotacions en l’onze inicial i ha donat titularitat a Laura Ràfols, Irene del Río, Olga Garcia i Míriam Diéguez, amb Jenni Hermoso, Andressa Alves i Marta Torrejón a la banqueta.

El Barça ha començat fort gràcies a una ocasió molt clara d’Alexia Putellas, als 30 segons, que ha salvat la portera del Tacuense. A partir d’aquí, les blaugrana han tingut el domini i la possessió del joc, però han tingut dificultats per generar perill. El rival ha aconseguit aguantar, replegat i concentrat, amb una defensa molt ben col·locada i donant a la portera Ràfols més feina de la prevista. Per això, el primer gol blaugrana al minut 29 ha estat com una gerra d’aigua freda. Alexia Putellas ha transformat un penal que ha parat la portera, però la molletana ha estat a temps d’enviar el rebuig al fons de la xarxa. La resta de la primera part ha estat tranquil·la, amb un parell d’oportunitats d’Alexia i Olga Garcia.

 

Poc després de l’inici del segon temps, Xavi Llorens ha introduït tres jugadores que han revolucionat l’equip a nivell ofensiu: Andressa Alves, Jenni Hermoso i Bárbara Latorre. Els resultats d’una davantera més ràpida i dinàmica no s’han fet esperar i, amb una centrada brillant al segon pal, Bárbara ha deixat en safata la segona diana per Ange Koko, que ha rematat de cap. Amb el 2-0 al marcador, ha arribat el moment de donar aire fresc a la defensa amb l’entrada de Marta Torrejón. Les oportunitats per marcar s’han anat succeint, amb el potent xut d’Andressa i l’atreviment de la central Linne Roddik, que ha estavellat la pilota per sobre el travesser. El Tacuense amb prou feines ha aconseguit passar del mig del camp, centrat en evitar que s’eixamplés el resultat. Tot i així, en una recuperació de pilota, la velocitat de Bárbara ha superat la defensa i la portera no ha pogut fer res per evitar el tercer gol.

Aquesta victòria servirà al Barça per afrontar amb confiança i autoestima l’anada dels vuitens de la Lliga de Campions, que es jugaran el proper dimecres a les 18:30 hores al Miniestadi.

 

L’Espanyol no rescata cap punt de Saragossa

 

Per la seva banda, l’Espanyol segueix immers en l’espiral de derrotes des de l’inici de la competició. Després de perdre dimecres contra el Barça (1-6), les blanc-i-blaves no han pogut evitar una nova decepció contra el Saragossa (2-1). Amb un 2-0 en contra, l’Espanyol no ha abaixat els braços i ha intentat buscar l’empat gràcies a un gol d’Elba a deu minuts pel final. Finalment els tres punts s’han tornat a escapat i les blanc-i-blaves segueixen en l’última posició amb només dos punts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa