El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Messi torna a destrossar Pep Guardiola (4-0)
  • CA

Leo Messi pot amb tot i tothom. Un hat-trick del millor jugador de tots els temps ha decidit al Camp Nou, la capital del futbol total, que ha tornat a gaudir durant 45 minuts del bon futbol de Pep Guardiola. Messi ha tirat per terra, amb tres gols de geni, el sistema de Guardiola.

L’argentí ha tornat a guanyar-li la batalla a Pep. El Barça ha guanyat al City (3-0). L’alumne torna a superar el mestre. La improvisació millora el mètode. Guardiola repeteix  i s’estimba amb Messi, la seva bèstia negra.

El Manchester City ha estat millor a la primera part, collant la sortida de pilota del Barça, oferint una gran versió de futbol posicional i atacant la malmesa línia defensiva del Barça. Sense laterals (tots dos a la graderia) i lesionats Piqué i Jordi Alba, Luis Enrique ha jugat més de mig partit amb la ‘gauche divine’ (Umtiti, Mathieu i Digne) com a mur defensiu. El conjunt culer ha patit però fa la sensació que cada cop se sent més còmode a l’angoixa futbolística.

El City ha jugat bé la primera part del duel, tot i no concretar les rematades, sovint refusades per un magnificent Ter Stegen. El porter ha estat el millor  dels “mortals” del Barça (la màgia de Messi menja a part). La puça còsmica no entén de pissarres ni de sistemes, de pors ni de rivals directes. Messi ha tornat a destrossar el mètode de Pep, tot i la metamorfosi del de Santpedor. No hi ha sistema defensiu ni gos d’atura futbolístic capaç de frenar el petit geni blaugrana

Com al 2015, l’argentí ha tornat a enderrocar la pissarra de Guardiola amb un detall de qualitat típic del millor jugador del planeta. Un voluntariós Mascherano ha lluitat una pilota que ha sortit rebutjada i ha caigut als peus del 10 amb metres i espai per endavant. La pitjor notícia possible per qualsevol rival, deixar pensar Messi amb la bola cosida a la bota.

Ha començat a construir el de Rosario la diagonal marca de la casa, de fora a dins, combinant amb Iniesta que li ha tornat l’esfèric a l’interior de l’àrea. Una inoportuna relliscada de Fernandinho ha deixat el crack sol davant Bravo. S’ha parat el temps al Camp Nou. Com als dibuixos animats, a 120 pulsacions ha frenat el cronòmetre Leo Messi, ha aixecat el cap i ha retallat fins a dues vegades al xilè per empènyer la pilota al fons de la xarxa.

Ter Stegen salva els mobles

Calmat, tranquil i sobri. Fantàstic Ter Stegen refusant les escomeses de Nolito, Zabaleta i companyia. La millor intervenció l’ha fet després d’un xut de Gündogan, evitant un gol pràcticament fet i demostrant per què el Barça va decidir-se per ell i no per Bravo, l’altra cara de la moneda. Fins i tot amb el 2-0, Ter Stegen ha seguit salvant als seus, desviant una altra rematada franca de Gündogan.

Claudio Bravo condemna el City

Quan més crescut estava el City, encoratjat després de les lesions de Jordi Alba i Gerard Piqué, quan ensumava sang el conjunt citizen, Bravo ha comès una errada amb els peus i ha entregat la pilota en safata a Luis Suárez que ha rematat a porteria buida.

Conscient de la magnitud de la tragèdia (la pilota es dirigia entre els tres pals), Bravo ha interceptat la rematada amb la mà i ha vist la vermella directa. Ha estat l’últim gran servei de Bravo, que ha marxat aplaudit i ovacionat per l’afició blaugrana.

El Barça ha jugat més còmode aleshores, sobretot després de la segona aparició de Messi. Una pilota recuperada a la zona de tres quarts per Iniesta i cedida per Messi ha acabat al fons de la xarxa (61′), després que l’argentí connectés el seu xut típic, enganxat a la base del pal, impossible per Caballero, el substitut de Bravo.

Vuit minuts ha trigat Suárez a tancar l’exhibició de Messi, assistint-lo perquè rematés de primeres el seu triplet particular, el segon a la Champions en tres partits.

La nova obra d’art de Messi només s’ha vist entelada per les lesions (Digne, Alba i Piqué) i l’expulsió de Mathieu, que ha entrat per estar 30 minuts sobre el camp. Una dura entrada sobre Sterling ha significat la segona groga pel francès, que ha marxat abans d’hora.

La golejada l’ha tancat Neymar al minut 89, amb un gran gol després d’una meravellosa jugada individual, després de fallar un penal forçat per Leo Messi

El partit dels retrobaments (Guardiola i Messi, Guardiola i Luis Enrique, Nolito i el Camp Nou, Bravo i Ter Stegen…) ha acabat com gairebé sempre: una nova festa al jardí de Messi