El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un Barça pràctic torna a golejar lluny del Camp Nou (0-5)
  • CA

Un Barça -altra vegada- molt pràctic s’ha endut la victòria de Gijón amb cinc fuetades de Luis Suárez, Rafinha, Neymar Jr (2) i Arda Turan, després d’un partit amb pocs detalls, poques oportunitats i un joc directe ja reconegut pel conjunt blaugrana en els enfrontaments lluny del Camp Nou. Sense massa patiment en defensa, els de Luis Enrique han dominat la possessió, però han estat a anys llum de la seva millor versió (0-5).

Sense cap vergonya, el tècnic asturià ja ha admès en diverses ocasions que “la possessió de la pilota m’importa zero” en partits en els quals el Barça no la necessita per vèncer el seu rival. Aquest dissabte sí que l’ha tinguda, però l’ha dominada en les parcel·les més defensives. Tal i com ho van fer a Bilbao i Leganés, els culers han golejat l’Sporting trepitjant durant molt pocs minuts l’últim terç de camp, el més ofensiu dels homes barcelonistes.

El Barça no ha fet un partit brillant -i això que ha guanyat 0-5!- però s’ha mostrat molt contundent a l’àrea rival, com ho acostuma a ser en partits on els blaugrana disposen d’espais, i ha destrossat un Sporting que havia aguantat dret fins ben entrada la segona part, on els davanters del conjunt català han passat per sobre un conjunt blanc i vermell tocat físicament i amb un jugadors menys per l’expulsió del seu capità Lora. Neymar i Suárez han gaudit com nens en les fases on l’Sporting ha avançat línies per buscar el gol i s’ha mostrat més dèbil en defensa -obrint espais-, uns moments en els quals el Barça ha aprofitat per clavar estocades letals a un equip que li ha costat horrors aixecar-se.

Dos errors greus de l’Sporting en els minuts 29 i 32 han desequilibrat un partit obert, trencat, amb anades i vingudes pels dos conjunts i sense un dominador clar, tot i el clar favoritisme del Barça. Un regal defensiu ha permès Luis Suárez, després d’una bona passada d’Arda, encarar Cuéllar i superar-lo amb un toc subtil per sota el cos, en la jugada que ha significat primer gol barcelonista. Tres minuts després, Neymar Jr ha aprofitat una nova desorganització per obrir a la banda de Sergi Roberto. El català ha assistit Rafinha perquè el brasiler fes el segon.

Neymar Jr ha agafat les regnes d’un equip que ha tornat a rotar en defensa i, sobretot, al mig del camp, on Arda Turan i André Gomes han ocupat les posicions habituals de Rakitic i Iniesta, asseguts a la banqueta gaudint d’un descans previ a un partit important de Lliga de Campions a Mönchengladbach. Qui ha ocupat el lloc de Messi ha estat, finalment, Rafinha. Situat a la banda dreta, el brasiler s’ha col·locat a la zona de mitjos en el posicionament defensiu per formar un 4-4-2 definit, i ha avançat la seva situació al terreny de joc per acompanyar Suárez i Neymar en la línia ofensiva, en les jugades d’atac blaugrana (avui de púrpura).

Sergi Roberto, decisiu en tres dels cinc gols

El jove de la pedrera, ja afiançat com a lateral dret titular del primer equip, ha estat un dels jugadors més destacats del conjunt blaugrana. Gairebé brillant en defensa, les seves incorporacions a l’atac han servit al Barça per aconseguir tres gols. Sempre conscient del moment adequat per arribar a línia de fons, Sergi Roberto ha realitzat tres centrades perfectes que han acabat al fons de la xarxa: primer, després d’un bon cop de cap de Rafinha; en segona instància, després d’un fort xut de Paco Alcácer al pal, que ha acabat aprofitant Neymar; i, finalment, amb un altre remat de cap, aquesta vegada d’Arda Turan. Amb Aleix Vidal gairebé defenestrat, el de Reus no tindrà cap competència si segueix en aquesta dinàmica.