El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Manchester City creix, convenç i ja espera el United de Mourinho (3-1)
  • CA

El Manchester City cada cop s’apropa més a allò que pretén Pep Guardiola. El seu equip ha aconseguit la tercera victòria en tres partits a la Premier League amb un joc gairebé brillant. Evidentment, el tècnic de Santpedor haurà trobat set-cents aspectes negatius i per millorar en el seus homes, però la sensació que els citizen han transmès sobre la gespa de l’Etihad Stadium ha estat inconfusible: aquest equip el dirigeix Guardiola.

Total i absolutament dominador del joc, tant en l’aspecte de la possessió de pilota, com en els temps i els espais, el Manchester City ha vençut el West Ham (3-1) amb una clara diferència en relació els altres dos partits del campionat de lliga. Els de Pep han fet un pas endavant en les transicions defensa-atac que els poden convertir en temibles si sumen aquest matís i mantenen la línia ascendent demostrada des de l’arribada de l’entrenador català.

Liderats per un David Silva instaurat plenament en la fase de creació, el City ha tingut la paciència suficient per tancar el West Ham a la seva àrea i mantenir-lo subjecte a les exigències dels locals, que han sumat dos gols en els primers divuit minuts i que n’haguessin pogut afegir dos més, com a mínim, si Kevin De Bruyne hagués encertat en una claríssima ocasió a l’interior de l’àrea i si un llançament de falta del belga hagués baixat un pam més abans de superar el travesser.

En una brillant jugada col·lectiva -conduïda per Silva i assistida per Nolito-, Raheem Sterling ha empès la pilota al fons de la xarxa per situar l’un a zero al marcador en el minut 7. Deu minuts després, Fernandinho ha rematat de cap una perfecta centrada lateral de De Bruyne. Com ja va succeir al Britannia Stadium davant l’Stoke City, els citizen desequilibren, també, a través de l’estratègia a pilota parada. En aquella ocasió fou Agüero i, aquest diumenge, Fernandinho.

La segona part, però, ha estat molt diferent. Després del bon inici, de dominar i de, fins i tot, haver estat a punt de fer el tercer en un xut llunyà de Nolito, el West Ham ha tornat a entrar al partit i ha posat la por al cos dels aficionats locals amb un cop de cap de Michail Antonio, el millor rematador de cap de la Premier League. L’única clara ocasió dels londinencs ha anat acompanyada d’un greu error en cadena de Willy Caballero, Nicolás Otamendi i Gaël Clichy, que no han aconseguit refusar una pilota teòricament senzilla a l’interior de l’àrea petita.

Però Guardiola és Guardiola i el City és un dels aspirants a aixecar la Premier League a través d’un joc atractiu i d’excel·lència. Després de rebre el gol, el seu equip no ha reculat, sinó tot el contrari. Ha obert línies i ha intentat executar jugades ofensives de transició ràpida per sentenciar l’enfrontament, una decisió que ha estat a punt de dur el tercer gol local a l’Etihad. Precisament amb aquest mètode, el City ha tingut fins a cinc clares oportunitats abans del gol per deixar definida la tercera jornada de lliga, però ni Sergio ‘Kun’ Agüero, ni Samir Nasri -en dues ocasions-, ni Raheem Sterling, ni David Silva, han rematat correctament prop de la porteria d’Adrián San Miguel.

I així fins el minut 92, el moment en el qual Sterling ha tancat el partit. El jamaicà nacionalitzat anglès ha ampliat l’aventatge del seu equip amb una excel·lent jugada personal i ha fet que el City sumi tres punts importants que el conserven al capdavant de la Premier League, juntament amb el Manchester United de José Mourinho, el rival que es trobarà en la propera jornada (dissabte 10 de setembre, 13:30h), la primera després de l’aturada de seleccions.