MónTerrassa
La segona vida del Crist Jacent de Terrassa, destruït i mutilat el 1936
  • CA
El grup escultòric és obra de Martí Díez de Liatzasolo | Alba Herrera

!--akiadsense-->

Aprofitant aquests dies de Setmana Santa és una bona oportunitat per descobrir un dels conjunts escultòrics més ben valorats que posseeix Terrassa. Actualment, es troba situat a la catedral del Sant Esperit i és una d’aquelles obres que van inmortalitzar el seu autor, Martí Díez de Liatzasolo (1544). Estem parlant del grup escoltòric renaixentista del Crist Jacent, principal obra d’art d’aquest temple, tallat en alabastre, i que va ser encarregat per acord dels parroquians de Sant Pere l’any 1539. En aquella època la vila de Terrassa pertanyia a la parròquia de Sant Pere.

És de les escultures més belles que existeixen a Catalunya. El grup està format per vuit figures: Jesucrist, les quatre Maries, Sant Joan, Nicodem i Josep d’Arimatea, i representa l’escena del davallament, quan el cos de Crist fou col·locat damunt del sudari i pietosament rentat i ungit.

Detall del Crist Jacent a Terrassa | Alba Herrera

!--akiadsense-->

En produir-se la destrucció de l’església, l’any 1936, aquest grup escultòric va ser bàrbarament destruït i mutilat a la cripta del temple on estava col·locat fins aquell moment. Malgrat el gran desperfecte sofert, es va decidir recollir tots els bocins i es van dipositar en un millor lloc, amb l’esperança de poder-lo reconstruir. L’any 1946, amb un projecte del decorador Antoni Badrinas va ser de nou instal·lat, sufragat per Amics de les Arts de Terrassa, en un nou marc renaixentista.

Grup escultòric del Crist Jacent | Alba Herrera

!--akiadsense-->

Es troba ubicat a la catedral del Sant Esperit | Alba Herrera

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa