Localitzen prop de mil plantes de marihuana en un local de Terrassa

Agents de la Policia Municipal detenen una persona per delictes contra la salut pública i per defraudacions de fluid elèctric
Sala amb les plantes localitzades a Terrassa
Sala amb les plantes localitzades a Terrassa | Policia Municipal de Terrassa

 

 

Arran de diverses queixes del veïnat sobre un local ubicat al carrer de Santander, a l’alçada del carrer de Biscaia, en el que es feia molt de soroll i se sentia pudor d’un planter, la Unitat de Delinqüència i Informació de la Policia Municipal va organitzar un control per esbrinar quina activitat s’hi estava desenvolupant. Uns agents de paisà van iniciar la vigilància del local que, tot i estar en desús, tenia a la façana un rètol d’una activitat de pintures industrials. També van comprovar que a l’exterior feia una forta pudor de marihuana.

 

Al fil de la investigació, es va demanar a la companyia elèctrica que comprovés si el consum de corrent elèctric era superior al contractat, fet que es va confirmar mitjançant un informe emès per l’empresa subministradora. Després de dies de vigilància, a les 10h d'aquest dijous, els agents van veure un home sortir del local. El van identificar i, amb el seu consentiment, van accedir al local. Allà van veure una porta d’accés a un soterrani on hi havia tres estances, dues d’elles proveïdes d’una infraestructura apta pel cultiu de plantes, amb aparells de ventilació, il·luminació, humidificació, rec automàtic, etc.

 

Planter dins del local de Terrassa
Planter dins del local de Terrassa | Policia Municipal de Terrassa

 

 

Els agents van localitzar en aquestes dues cambres 920 plantes, la majoria amb una alçada d’uns 20 cm. També van trobar 38 transformadors de corrent elèctric, que alimentaven 42 làmpades per il·luminar la plantació, connectats a la xarxa elèctrica. La tercera estança funcionava com a assecador, amb prestatges que contenien terra i a adobs per a plantes, sorra i dos bidons grans plens d’aigua per als humidificadors. Immediatament, es va contactar amb la companyia elèctrica perquè s’hi presentés algun responsable per interrompre el subministrament elèctric, ja que, a causa del gran consum de corrent, podria produir-se un curtcircuit i incendiar la nau.

 

La unitat policial va detenir a la persona identificada i va instruir diligències penals per estar implicat en dos delictes, un contra la salut pública i l’altre per defraudacions de fluid elèctric. Pel que fa a la mercaderia il·legal, va ser requisada i traslladada fins a les dependències policials a disposició del Jutjat de Guàrdia. D’altra banda, en l’escorcoll, al detingut se li va extreure una navalla, per la qual cosa se’l va denunciar per la via administrativa per portar una arma prohibida.
Comentaris

envia el comentari