Terrassa vol ser l'orgull de tot el Vallès

La plaça del Progrés acollirà una jornada festiva, oberta a tota la ciutadania i que busca donar a conèixer la comunitat LGTBI en la seva diversitat
Ulldemolins, Quintilla, Montalbán i Manhoh, presentant els actes del Pride Vallès | L.T.

 

 

El proper dissabte 22 de juliol, la plaça del Progrés de Terrassa acollirà el 2n Pride Vallès. De bon matí i fins entrada la matinada, es podrà gaudir d'una festa que pretén ser alhora entretinguda i divertida però també reivindicativa i pedagògica. "Volem que sigui un dia en què tothom pugui ser ell mateix, sense avergonyir-se'n, sense amagar-se i sentint-se segur", ha explicat David Quintilla, membre de LGTBi Terrassa, entitat impulsora del Pride a la nostra ciutat.

 

L'associació busca un Pride "obert a tothom i el màxim d'inclusiu" i que serveixi no sols per passar una bona estona sinó també per "donar a conèixer la comunitat des del respecte i el suport, evitant situacions de rebuig i discriminació, i explicant perquè calen aquest tipus d'esdeveniments", ha relatat Manhoh, un dels presentadors de la gala musical nocturna, juntament amb l'actriu i cantant Camila Montalbán. També vol convertir-se en un pols d'atracció del comerç i de l'oci, i convertir-se en un referent per tot el Vallès. "Ens agradaria també expandir activitats als pobles de la nostra comarca, especialment als més petits", ha dit Quintilla. 

 

El canvi d'ubicació, de la plaça Salvador Espriu a la plaça del Progrés es deu a una qüestió principalment d'espai, ja que en l'anterior edició els organitzadors van comprovar com en determinades hores quedava petita. LGTBi Terrassa, amb la col·laboració de voluntaris del Pride Barcelona, han decidit enguany "professionalitzar la festa, sobretot en l'apartat nocturn, amb artistes convidats de renom i amb varietat d'estils i gèneres musicals, perquè tothom s'hi pugui sentir còmode", recalca Manhoh. 


El programa d'activitats

 

La jornada iniciarà pensada pels més menuts, amb activitats familiars organitzades des de Chrysallis AFMT. Des de quarts d'onze del matí, els infants podran gaudir d'una xocolatada, zumba, contacontes, festa de l'aigua o diversos tallers de manualitats i difresses. A partir de les cinc de la tarda, moment per la manifestació amb batukada i lectura del manifest a càrrec del Terrassa FC. L'entitat escollida ve relacionada en què enguany el tema de l'orgull és lluitar contra la discriminació LGTBi dins del món de l'esport. Tot seguit, hi haurà les declaracions institucionals per part de la directora general d'igualtat del Departament de Benestar i Família, Mireia Mata; i de la tinent d'alcalde Lluïsa Melgares. La part més oficial acabarà amb la intervenció de Dani Nart, com a representant del Consell Esportiu del Vallès que parlarà sobre el concurs audiovisual; i de l'entitat Panteres Grogues.

 

A les set del vespre, zumba i exhibició de balls de salsa. I ja a partir de les nou del vespre, per l'escenari de la plaça del Progrés hi passaran artistes com Kenan G, The Jevo's (ex Locomia), Nebula, 3 Emotions, Jensel Laya (guanyadora gala Miss Drag del Pride Barcelona), Versus, Pupi Poisson (cap de cartell i una de les influencers més importants del moment), Viruta FTM, o Latia Oficial i Richard Lamelodia. La festa acabarà amb el DJ Pam Pool. 
Comentaris

envia el comentari