Terrassa celebra el dia l'Orgull LGTBi

Teatre, cinema, premis literaris i una conferència conformen els actes de celebració

Coincidint amb el dia de l'Orgull que commemora l'alliberament gai, lèsbic, trans i bisexual, el Servei LGTBIQ i la Societat Municipal de Comunicació, en el marc del Pacte DASIG (per la Diversitat Afectiva, Sexual, i d'Identitat de Gènere) organitzen una sessió de cinema LGTB amb la pel·lícula Center of my World, amb la col•laboració de la Mostra FIRE! La projecció serà dimecres 21 de juny, coincidint amb el Dia Internacional de l'Educació no Sexista, al Cinema Catalunya, amb entrada gratuïta, limitada a l'aforament de la sala. Comptarà amb la presentació de la sessió per part dels directors de la Mostra. 

 

A més a més d'aquest acte, els Serveis de Joventut i Lleure i LGTBIQ organitzen una sessió de Teatre Fòrum: La diversitat ens fa lliures, a càrrec de la XIXA TEATRE, sobre les discriminacions que pateixen les persones LGTB (Lesbianes, Gais, Trans* i Bisexuals), subvencionada per l'Oficina de Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona. Dirigida al jovent del programa Districte Jove amb l'objectiu de donar eines per a la reflexió entorn la LGTBfòbia, la peça pretén generar un diàleg que, de manera crítica i participativa, permeti prendre consciència sobre les desigualtats a les que estan sotmeses les persones LGTB, així com buscar alternatives col·lectives per canviar i fer front a aquesta problemàtica. La representació serà el 29 de juny a les 16h al Centre Cívic President Macià.


Paral•lelament, l'entitat LGTB Terrassa organitza també en el marc del Pacte DASIG el lliurament de premis d'un concurs literari i un acte de testimoniatge de persones VIH positives; a més a més de sumar-se als actes institucionals. I de cara al mes de juliol, tenen previst organitzar un PRIDE (festa de l'Orgull) similar al de l'any passat. 

 

Per útlim, l'Ajuntament lluirà la bandera Irisada com a mostra de compromís institucional amb els drets LGTBI.
Comentaris

envia el comentari