Restaurants de la comarca recuperaran el tomàquet Montgrí

Xefs de Matadepera, Terrassa, Viladecavalls o Castellbisbal ofereixen des d'aquest divendres plats protagonitzats per aquest fruit autòcton
Xefs de la comarca amb el tomàquet Montgrí | Cuina Vallès

 

 

Fns al 30 de juliol els 12 restaurants del col·lectiu de cuiners Cuina Vallès celebren la sisena edició de les Jornades Gastronòmiques del Tomàquet Montgrí. Com en les anteriors edicions, les jornades volen fer protagonista aquest tomàquet a les cartes dels establiments, oferint diferents plats elaborats amb aquesta varietat recuperada gràcies a la tasca de la Fundació Miquel Agustí i cultivada a la finca sabadellenca de Can Bros. Aquesta nova cita gastronòmica està impulsada pel propi col·lectiu de cuiners, el Consorci de Turisme del Vallès Occidental i la Fundació Miquel Agustí amb l’objectiu de potenciar el producte de proximitat i recuperar varietats tradicionals.


El dimarts a la tarda els cuiners van anar personalment a recollir el producte a la finca de Can Bros. Cadascun dels restaurants es va emportar els tomàquets acabats de collir de l’hort, producte fresc directe de la terra al plat. Els tomàquet Montgrí destaquen per tenir una carn melosa, de gust i aroma suaus. Durant les VII Jornades Gastronòmiques, els diferents cuiners i cuineres de Cuina Vallès oferiran als seus establiments, plats que tindran com a element central el gust del tomàquet.

 

Cuina Vallès és un col·lectiu de 12 establiments de 9 municipis de la comarca. Els restaurants que actualment formen part del col·lectiu són: Can Feu, de Sabadell; Can Vinyers, de Matadepera; El cel de les oques, de Terrassa; 9 de la Borriana, de Sabadell; Garbí, de Castellar del Vallès; La terrassa del Museu, de Terrassa; Ristol, de Viladecavalls; Lossum, de Sant Quirze del Vallès; Can Piqué, de Montcada i Reixac; Tast & Gust, de Cerdanyola del Vallès; Ca l’Esteve, de Castellbisbal i La Cuina d'en Brichs, de Terrassa.
Comentaris

envia el comentari