Es presenta al barri d'Egara el microprojecte per fer els carrers més habitables

Ajuntament i associació de veïns proposen petites modificacions en calçades i places per donar més vida social a la zona
La pastilla que es veurà afectada amb el microprojecte
La pastilla que es veurà afectada amb el microprojecte | Aj. Terrassa

 

 

Aquest dilluns, l'Ajuntament de Terrassa va presentar davant dels veïns d'Egara el microprojecte d'habitabilitat del barri. Es tracta d'una iniciativa que s'ha inclòs dins del Pla d'Acció Municipal 2018 a proposta de la mateixa Associació de Veïns, amb la qual es busca aconseguir el major suport ciutadà possible i així tirar-ne endavant la seva execució. 

 

Segons es va exposar en la reunió, amb aquest microprojecte el govern vol repensar els carrers del barri per tal que deixin de ser vials on només hi passa la gent de llarg per ser llocs de reunió i de vida social. Aquestes millores es volen dur a terme amb poques obres, a través, fonamentalment, de "mesures toves i flexibles" sobre les calçades. Les actuacions consisteixen en pintar les calçades amb colors, ubicar-hi mobiliari urbà (bancs, jardineres, jocs infantils) i modificar els sentits de circulació per reduir el trànsit motoritzat de fora el barri. També s'actuarà a la plaça Immaculada, on es preveu col·locar-hi quatre arbustos protectors entre les façanes dels blocs i la plaça per tal d'evitar el màxim de molèsties als veïns amb balcons.

 

El treball que ara s'ha presentat a la resta de la ciutadania ha estat elaborat de forma conjunta entre l'associació veïnal, entitats i el Consistori. No obstant, no tothom s'hi mostra partidari ja que hi ha veïns que temen que aquesta redistribució impliqui la supressió de desenes places d'estacionament al barri, sobretot en els carrers del Bisbe Castelltort i José Tapiolas. 

 

Explicació del microprojecte al barri d'Egara

 

Plaça Immaculada al barri d'Egara
Plaça Immaculada al barri d'Egara | G.M.

 

Llocs on s'intervindrà en el barri d'Egara
Llocs on s'intervindrà en el barri d'Egara | Aj. Terrassa

 

 
Comentaris

envia el comentari