Metges del CS Terrassa es planten i no formaran els estudiants de medicina

Noves accions de protesta dels Metges de Catalunya i l'APF del Consorci Sanitari davant la "situació crítica" dels facultatius d'Atenció Primària

Ha passat gairebé un any des que la secció sindical de Metges de Catalunya i l'Associació Professional de Facultatius del Consorci Sanitari de Terrassa van lliurar a la direcció del CS Terrassa un escrit, signat individualment pel 75% dels metges d'Atenció Primària del consorci, en el qual denunciaven una situació de "sobrecàrrega assistencial fora de toda mesura per la pèrdua d'un 20% del personal dels centres de salut".

 

Des d'ençà, periòdicament, el sindicat ha denunciat en diverses ocasions que es troben "en una situació crítica" en què treballa el personal mèdic dels CAPs pertanyents al Consroci Sanitari. Després de diverses reunions i accions de pressió per tal de ser escoltats, el sindicat considera que no s'ha mogut cap peça. I per aquest motiu en l'assemblea general celebrada el passat 4 de maig, els facultatius van decidir fer un pas endavant i passar a l'acció amb diverses mesures. D'entrada, es fa una crida a signar un escrit adreçat a la direcció del CatSalut i a l’Ajuntament de Terrassa en què s’exposa la situació i les demandes dels professionals mèdics. L'altra gran repte és fer arribar a la ciutadania la problemàtica i sol·licitar la seva adhesió per mitjà d’una campanya de recollida de signatures.

 

No obstant, les accions ja no només són aquestes. Els metges d'Atenció Primària han acordat renunciar a assistir a les sessions clíniques, a tota mena de comissions (assistencials i no assistencials) i a realitzar la formació als estudiants de medicina, ja que "la sobrecàrrega assistencial és tan elevada alta que necessitem tot aquest temps per garantir la qualitat assistencial". A més, han demanat el suport explícit a les demandes dels facultatius de primària del CST a les associacions de veïns, plataformes en defensa de la sanitat pública i partits polítics d’àmbit municipal i/o nacional. Per ara, aquestes són les mesures acordades, però ja avisen que en funció de la resposta de les entitats interpel·lades no es descarta afegir aquelles mesures que es considerin necessàries "en cada moment per tal d’assolir els objectius fixats".


Antecedents

 

Recordem que el passat mes d'abril, el col·lectiu va començar a alçar més la veu per reiterar la seva denúncia per unes llistes d'espera que poden arribar als dos mesos, la qual cosa "provoca més pressió a les agendes dels professionals". "Els pacients es desborden, les llistes d’espera perquè els pacients puguin ser vistos pel seu propi metge són inabastables, i la via paral·lela d’atendre als pacients mitjançant la guàrdia del CAP també sembla no poder donar sortida a aquests pacients", afirmaven.

 

Poc després, representants de l’APF del Consorci Sanitari de Terrassa i representants de les diferents Associacions de Veïns de Terrassa i la Plataforma de Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa (PDSPT) es reunien per posar sobre la taula la situació i demanar solucions, com per exemple, "cedir l’edifici de l’Hospital de Sant Llàtzer al CST, renunciant a percebre el lloguer anual que actualment rep del CST"
Comentaris

envia el comentari