Estudiants de Terrassa busquen mecenes per construir un avió no tripulat

L'Associació UPC Venturi necessita més patrocinadors per fer realitat el seu somni: participar en la competició internacional AIr Cargo Challenge a Croàcia el proper mes d'agost
Grup d'estudiants de l'UPC Venturi 2017 | UPC

 

 

Un grup de vuit d'estudiants d'Aeronàutica a l'ESEIAAT de Terrassa van decidir l'any 2014 complementar la seva formació acadèmica amb un projecte real. Així va néixer, l'Associació UPC Venturi, destinada a dissenyar i fabricar un avió per participar a la competició internacional Air Cargo Challenge 2015. El certamen va ser un èxit, i els integrants del campus egarenc van finalitzar amb desena posició, d'entre 28 equips participants. Al setembre d'aquell mateix any, l'associació va decidir ampliar l'equip, donant com a resultat un grup format per 27 alumnes d’enginyeria aeronàutica i industrial, que compartien l’objectiu de desenvolupar un projecte innovador, un UAV propulsat per hidrogen per aplicacions amb retorn social.

 

Però a causa del nínxol de mercat existent i a l’oportunitat que suposava, part de l’equip UPC Venturi va decidir abandonar l’associació i fundar l’empresa Venturi Unmanned Technologies dedicada a l’explotació comercial del UAV propulsat per hidrogen. D’aquesta manera, l’associació retornava als seus orígens. Actualment, l'entitat estudiantil està preparant la seva participació al Air Cargo Challenge 2017 que tindrà lloc el mes d'agost a Zagreb (Cròacia), i que comptarà en aquesta ocasió amb 35 participants, assolint el rècord de la competició.

 

L'Air Cargo Challenge és una competició internacional en la qual diferents universitats dissenyen i volen avions no tripulats sota una estricta normativa. L'objectiu és optimitzar un avió que aixequi el màxim pes i que, tot i així, sigui ràpid. No obstant, per aconseguir ser competitius, el grup de Terrassa ha manifestat que necessita ampliar els patrocinadors per rebre ajudes i subvencions.

 

Amb aquesta finalitat, l'associació serà present en diversos esdeveniments per donar a conèixer el seu projecte i animar a futurs mecenes a involucrar-s'hi. Així, aquesta setmana, seran a l'Espai Ciència, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), a la Fira de Montjuïc (22 al 26 de Març). O també tenen previst ser al Mercat de Tecnologia del Vallès (4ª Edició), en el taller: Perquè vola un avió? Organitzat per la ESEIAAT dins l'àmbit de la Setmana Cultural de la ESEIAAT.

 

Es pot demanar més informació sobre el projecte enviant un correu a: info@upcventuri.com

 


Per contactar: info@upcventuri.comComentaris

envia el comentari