Dos funcionaris de Terrassa demanen una bicicleta elèctrica per treballar

BiTer ha iniciat una campanya de suport cap als dos treballadors del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Terrassa que han sol·licitat canviar la furgoneta per una 'cargobike'
Models de cargobikes que podrien ser similars a la bicicleta demanda | BiTer

 

 

Una bicicleta de càrrega, “CargoBike”, costa 10 vegades menys que una furgoneta i a despesa anual en combustible és de 80 euros (720 euros menys que una furgoneta), i a més no contamina. Així ho manifesta l'entitat BiTer de Terrassa que ha engegat una campanya de suport als dos empleats del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Terrassa que demanen poder disposa d'una bicicleta elèctrica de càrrega per als seus desplaçaments en les tasques de manteniment a les escoles municipals de Terrassa.

 

Aquests dos treballadors habitualment utilitzen un cotxe per a desplaçar-se i portar les seves eines. Ara s’acosta el moment de canviar aquest vehicle i aquests funcionaris proposen comprar una bicicleta elèctrica amb capacitat de càrrega. El BiTer recalca que aquest opció resulta econòmica i, sobretot, suposa una millora per al medi ambient. "La situació de contaminació a la nostre ciutat és preocupant. Treballant ells, en l’entorn escolar, on ara se sap que la incidència de la contaminació sobre la salut i el rendiment escolar de les nenes i els nens és indubtable, es veuen en l’obligació de donar exemple", subratllen.


El Pla de Mobilitat Urbana de Terrassa 2016-2021, preveu en la seva acció DUM8, la promoció de la Distribució Urbana de Mercaderies amb vehicles de baix impacte, com aquestes CargoBikes.

 

Aquest acció de BiTer s’emmarca en una campanya d’accions reivindicatives que duran a terme cada primer dijous de mes. "Volem posar de relleu les solucions per aconseguir la transició cap a un model de mobilitat més amable, saludable, segur, equitatiu i sostenible", expliquen. El dijous 6 d’abril, presentaran la proposta d’un carril bici de doble sentit al carrer Sant Quirze, per connectar el centre amb el Parc de Vallparadís.
Comentaris

envia el comentari