Creu Roja a Terrassa fa un homenatge al seu voluntariat

Compta amb 904 voluntaris i voluntàries a Terrassa

Creu Roja va organitzar dissabte 17 de juny un homenatge al seu voluntariat al Jardí de les Percepcions del Parc de Vallparadís. Va consistir en una fira d’activitats, tallers i exposició relacionats amb l’activitat que duen a terme els voluntaris i voluntàries. Així es dona visibilitat a l’activitat que duen a terme els voluntaris i voluntàries posant  en valor la seva aportació a la millora de la nostra societat, alhora que trobar un espai de relació entre les persones voluntàries dels diferents programes i projectes, socis, sòcies i amics de la Creu Roja.

 

Les activitats que s’han realitzat han estat: Exposició sobre projectes, Taller de Drets Humans, Taller intergeneracional, Taller de primers auxilis i una Batucada

 

Ser voluntari de Creu Roja.

Fer-se voluntari i voluntària de Creu Roja és prendre una decisió personal i reflexiva de voler ajudar a millorar la nostra societat des de algun dels programes i projectes que desenvolupa la Creu Roja. Per a incorporar-se com a voluntari/ària de la Creu Roja cal fer una entrevista prèvia a on s’explica que significa ser voluntari/ària i els programes i projectes que es desenvolupen a la Creu Roja a Terrassa, a partir d’aquest moment la persona pot decidir passar a la següent fase que es tracta d’una Formació Bàsica Institucional on s’exposa el funcionament de la organització, la seva història i missió, i els nostres principis.

 

L’activitat del voluntariat es distribueix:

Plans de treball

Distribució del voluntariat per plans

Intervenció social

53%

Organització i gestió

18%

Joventut

10%

Socors i Emergències

8%

Sensibilització i difusió

4%

Salut

4%

Formació

1%

Ocupació

1%

Voluntariat i participació

1%

 

Evolució del voluntariat als darrers 10 anys

 

El voluntariat de Creu Roja s’ha incrementat als darrers 10 anys, passant de 395 a 1031 persones voluntàries. L’aparició de la crisi econòmica va significar un agut increment del voluntariat que es basa en una major sensibilització social vers les problemàtiques socials i també un gran volum de persones desocupades que davant la impossibilitat d’ocupar-se laboralment decidien seguir contribuint socialment mitjançant el voluntariat.

 

 

Entre les persones voluntàries segueixen predominant les dones 64% i la franja d’edat majoritària és dels 21 als 30 anys. Als darrers anys s’ha incrementat la participació de persones majors de 50 anys, degut a que les persones arriben a la jubilació amb la necessitat de mantenir una vida socialment activa.
Comentaris

envia el comentari