Cauen gairebé un 40% els batejos a Terrassa

La diòcesi de Terrassa i de Sant Feliu de Llobregat encapçalen el rànquing de municipis on la davallada del baptisme és més acusada
Un bateig realitzat a Terrassa | Cristóbal Castro

 

 

Terrassa és una de les ciutats on els batejos han patit una forta davallada. Així ho ha avançat Catalunya Ràdio, en dades facilitades des dels principals bisbats del país. L'informe afirma que és en les diòcesis de Sant Feliu de Llobregat i de Terrassa on s'ha vist més accentuada la baixada, acostant-se al 40% en comparació a fa cinc anys. A l'altra cara de la moneda hi ha Girona, Tarragona i Tortosa on el descens dels baptismes no arriba al 30%.

 

El descens dels baptismes pràcticament dobla la caiguda de naixements entre el 2010 i el 2015. Segons explica Armand Puig, degà de la Faculat de Teologia de la UB, la crisi econòmica, la secularització i la idea que quan siguin grans ja decidiran els fills si volen rebre el baptisme són alguns dels factors d'aquesta baixada, "Al món la religió cotitza a l'alça i aquí, en el món occidental, no als Estats Units, només a l'Europa occidental, cotitza a la baixa".

 
Comentaris

envia el comentari