El cartell de Carnestoltes de Terrassa, censurat

La Mascarada ha pres una decisió dràstica

La Mascarada censura el cartell de Carnestoltes 2018 de Terrassa davant la polèmica que s'ha generat: "Ens hem vist obligat per les amenaces que estem rebent". A més, els organitzadors reblen que ells només han triat el que laes votacions populars van decidir, i en aquest sentit lamenten que no es tigui en compte a la població.

 

y

 

"A partir d’aquest comunicat la nostra entitat informa que no farà cap tipus de declaració més sobre aquest tema, ja que volem recordar que els components de la Confraria Mascarada som un grup de persones anònimes que fem possible que Terrassa tingui una de les millor festes de la nostra ciutat."


Aquest dijous s'ha presentat el cartell guanyador per votació popular del Carnestoltes de Terrassa 2018. Ha estat obra de Xavi Suárez i porta per títol 155 ombres, amb clara al·lusió i rerefons polític. Tenint això present, l'autor ha volgut mostrar una dona lluitadora, que es revela (a través dels seus gestos) davant l'opressió a què la tenen subjecta tres mans (que juguen a pedra, paper i tisora) amb uns colors que ens podrien recordar a tres partits polítics.

 

No obstant, sembla que la imatge no ha estat interpretada de la mateixa manera per a entitats i grups femenistes que han engegat una campanya per tal que l'Ajuntament de Terrassa retiri la imatge. Des d'Arran, per exemple, consideren que el cartell "ens cossifica, hipersexualitza i promou la violència masclista contra les dones" i afegeixen que "imatges com aquestes legitimen violacions i altres formes de violència contra les dones". Per aquest motiu, "exigeixen" a l'Ajuntament que prengui les mesures pertinents.

 

View image on TwitterView image on Twitter

Rudes [email protected]

Comunicat de Rudes Rebels amb motiu del cartell de Carnaval de Terrassa d'aquest any
Comentaris
grocginesta
El problema no és un cartell de carnestoltes un dia l'any en què s'accepta la transgressió. El problema és l'agressivitat contra les dones els 364 dies de l'any que no sembla generar tanta indignació moral.
un
el virus de la gilipollez està prenent dimensions catastròfiques
Pau300
Menys mal que, algun cop, algú hi posa seny.
4x4
Este pais es un pais adulto?. Es tolerante o es morboso?. Por ese cartel , mirado asi supongo que a la "rua" como iran las chicas vestidas"" por que pueden ofender Aqui se se a aconsejado que no haya azafatas en el circuit de catalunya. A la vuelta ciclista otro tanto sin falda las que entregan el ramo de flores , no creo que seamos una sociedad hipocritamente casta. Vivir para ver
Carme
Aixo si que es important, un cartell..., es per culpa d'aquests cartells que hi ha violència masclista..., no perquè moltes vegades els homes, no tots, però si masses que es pensen que les dones som de la seva propietat, el problema no es el cartell, es la societat, l'educació des de petits, i dedicar-hi molts mes recursos governamentals, que de moment els que hi ha no mostren gaire efectivitat.
Agosarat
Beateria esquerrana, tan cursi i retrògrada com la de C's o PP El feminisme no censura ni reprimix, simplement reivindica la condició de dona, i blasma l'estupidesa patriarcal. Si algú veu una ofensa vers la dona en aquest cartell és perquè està malalt o és una ànima reprimida i avorrida.
Marts
Cal tornar a fer ús de la cosificació de la dona per una nova gracieta ? Que facin un cartell amb un home i tit de mans magrejant-lo i a veure com es senten... en temps de manades i assassinats hi ha altres maneres de fer-se els simpàtics, veig que el mascllsme-fatxenda tipus Albà triomfa a Terrassa, una pena...
6Co.
Perque collons el censureu?. No es va decidir per votació popular?. Feu el mateix que el TC amb l'Estatuit.
Ramio
Y ha molta gent cursi en aquest pais Retrogats , moralistes de pega, venga totes amb mantellina y a rezar Es lo que us agradari potser
cesca
si tan oberts són aquests organitzadors, que us semblaria posar el cos d'un mascle alfa en una situació vexant?

envia el comentari