Turull i Nogueras criden a Terrassa tenir "confiança" en el govern de cara a l'1-O

El portaveu del govern de la Generalitat i la diputada al Congrés participen en el sopar "Piulades a la fresca", organitzat per tuitaires independentistes
La Terrassa del Museu es va omplir | Cristóbal Castro

 

 

El restaurant de La Terrassa del Museu va acollir aquest divendres a la nit el darrer sopar anomenat "Piulades  la fresca", organitzat per un grup de tuitaires independentistes. L'11 de cada mes, més d'un centenar de persones es reuneixen en una localitat diferent per xerrar sobre el procés català i debatre amb els convidats sobre l'actualitat. Aquest 11 d'agost va ser el torn de Terrassa.

 

L'acte va comptar amb Jordi Turull, conseller de Presidència i portaveu del govern Junts pel Sí, i Míriam Nogueras, diputada al Congrés de Madrid pel Partit Demòcrata, que van conversar amb els assistents sobretot sobre el proper referèndum de l'1 d'Octubre. En aquest sentit, Nogueras va deixar clar que "tenim plena confiança amb el govern de la Generalitat", una sentència que va ser compartida per Turull deixant clar que "tenim confiança, ara ve un temps que no s'havia vist mai en aquest país, i hem de tenir clar que això només ho podem espatllar nosaltres". El portaveu de l'executiu català va deixar clar que l'1-0 hi haurà "urnes, paperetes, cens..." i va fer una crida a la participació, "les urnes hauran d'estar ben plenes", deixant clar que "tothom sabrà uns dies abans de l'1 octubre la seu electoral on podrà anar a votar". 

  

 

 

 

 

 

 


Míriam Nogueres adreçant-se als assistents del sopar a Terrassa | Cristóbal Castro

 

 

Pors i últims sopars

 

Il·lusió i esperança van ser les paraules que més es van sentir en aquest sopar que va congregar un total de 120 persones, la gran majoria molt actius a les xarxes socials difonent el procés però també tocant el crostó quan cal. Així ho va reconèixer Turull quan va iniciar el seu discurs afirmant que "els piuladors no ens en deixeu passar ni una, però això ens va molt bé". Tanmateix, ambdós convidats van alertar que sovint es juga amb l'ambigüitat o contradiccions de manera buscada, "no hem d'ensenyar les cartes a l'enemic, també els hem d'enganyar" va deixar anar Nogueras. 

 

Sobre les declaracions que arriben des del govern espanyol, Turull va ser clar, "ells saben que l'1-0 hi haurà urnes i per això estan escampant la por per minvar el final, però nosaltres no diguem més 'no tenim por', no perdem el temps demanant temes logístics i operatius". I es va fer seu el lema de l'ANC amb "hem de somriure més que mai, hem de fer la revolució dels somriures". El portaveu de Junts pel Sí va sentenciar que "la història només ens jutjarà per una cosa, només si ho hem fet bé i si ho hem fet possible" alhora que va recalcar que els resultats del referèndum seran claus si es vol proclamar la independència, perquè "la democràcia consisteix en aplicar el que es voti". 

 

El sopar va transcórrer entre rialles i missatges d'optimisme, i fins i tot, es va fer broma afirmant que aquestes serien "les últimes piulades a la fresca". I és que pels assistents aquest va ser "l'últim sopar de l'era autonomista" ja que el proper 11 de setembre no se'n farà, i el següent, l'11 d'octubre, ja s'haurà "guanyat el referèndum per la independència".

 

El portaveu del govern, Jordi Turull, a l'acte d'aquest divendres a Terrassa | Cristóbal Castro

 
Comentaris
Albert Soler
Si ens hem de refiar del Turull, més val llogar-hi cadires.
PEP
Fa goig de veure com gent normal, centrada, d'ordre, estan per la independència i la llibertat de Catalunya.

envia el comentari