Tots a una a Terrassa amb la Taula del Sí al referèndum

Entitats i partits sobiranistes uneixen forces per animar als egarencs a participar en l'1-O
Xavi Ordeix, d'Òmnium, presentant la Taula pel Sí | Lluïsa Tarrida

 

 

La Taula del Sí de Terrassa s'ha presentat aquest dimecres a la tarda al Centre Cultural. Partits i entitats independentistes sumen esforços per fer possible un estat català i perquè el dia 1 d'octubre es voti a la ciutat amb normalitat, com a qualsevol jornada electoral.

 

La Taula pel Sí és una evolució del grup actiu de la Taula pel Referèndum (que ja venia de la Taula pel Dret a Decidir). En aquest grup s'inclouen diferents entitats i partits principalment sobiranistes malgrat estar obert a tothom. Al mes de juliol, a iniciativa d'Òmnium Cultural, i amb l'ANC, es va començar a fer trobades amb els partits (PSC inclòs) i amb totes les associacions que s'havien adherit al Pacte Nacional pel Referèndum amb la idea d'anar coordinats a la campanya pel SI a Terrassa.

 

"Ja no es tracta de fer pinya entre tots els que votarem que sí, ara mateix cal fer força entre tots aquells que defensem la democràcia, perquè la persecució que estem vivint per part del govern del PP no només afecta els independentistes, sinó els demòcrates, no podem permetre que ningú ens tapi la veu", ha subratllat Xavi Ordeix, president d'Òmnium Terrassa mentre que Mario Soria, coordinador de l'ANC Terrassa ha destacat que "volem que sigui una Taula amb transversalitat ideològica i social".

 

Finalment, ara com ara, qui forma part de la Taula pel Sí és ANC, Òmnium Cultural, PdeCAT, ERC, MES, CUP-CC, Demòcrates, Solidaritat per la Independència, JNC, JERC, ARRAN, Joventuts de SxI, Immigrants sense fronteres i la Taula de Joves pel Sí. Per donar aquesta imatge d'unitat i de fil conductor, la Taula ha creat un logo que apareixerà a tots els actes, siguin organitzats de forma conjunta o de cada partit o entitat a títol individual.

 

Representants d'entitats i partits de la Taula pel Sí | Lluïsa Tarrida

 

 

Accions previstes

 

Aquest dijous a les dotze de la nit s'inicia la campanya per al referèndum de l'1-O. Serà a partir d'aleshores que s'activarà oficialment la Taula. De forma permanent, hi haurà paradetes informatives a tots els barris de la ciutat, i també es farà un repartiment de fulletons i bustiades sobretot als barris de la segona i tercera corona. "Hem optat per fer-ho en barris on a priori considerem que tenen una tendència a votar que NO però que creiem que són profundament democràtics. El nostre objectiu és informar-los que es farà el referèndum, perquè volem fomentar-ne la participació", ha relatat Soria. 

 

Encara per determinar quins seran els ponents i el lloc, la Taula del Sí ja ha anunciat que el proper 28 de setembre es realitzarà un dels actes unitaris a Terrassa. Serà en format de míting polític. A part d'això, hi haurà les accions que cada partit i entitat realitzarà. Per exemple, aquest dijous a la nit, PDeCAT i ERC ja ha anunciat que farà un acte d'inici de campanya i penjada de cartells, mentre que la CUP organitza aquest diumenge un dels grans actes al Parc de Vallparadís amb la presència dels diputats Anna Gabriel i Benet Salellas. 

 
Comentaris
Alguien lo tenia que decir...
Mismos perros, distintos collares ¿Alguien les ha informado que se ha declarado la convocatoria del referéndum como ilegal? Por cierto ¿esto quién lo paga?

envia el comentari