Rull: "Catalunya està amenaçada, quan el lògic és que fos escoltada"

El conseller lamenta que el govern espanyol i el PSOE tinguin "més ganes de 155 que no pas de diàleg"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha lamentat aquest dijous que Catalunya estigui "amenaçada" per l'aplicació de l'article 155 i la conseqüent suspensió de l'autogovern: "En aquests moments Catalunya està amenaçada, quan el lògic és que fos escoltada". En declaracions als mitjans després de presentar el perllongament de la línia 1 del metro a Badalona, el conseller ha considerat que és una "mala notícia" que el govern espanyol i el PSOE tinguin "més ganes de 155 que no pas de diàleg" i ha criticat que "alguns dels grans partits de l'Estat no entenen res del que va suposar l'1 d'octubre". Rull ha argumentat que els responsables polítics del seu departament treballaran aquest dijous, Dia de la Hispanitat, per aquest motiu: "Nosaltres no ens sentim políticament interpel•lats a fer festa i tenim moltíssima feina a fer".

 

Rull ha lamentat que el debat al Congrés d'aquest dimecres mostra que tant el govern espanyol com el PSOE "tenen més ganes de 155 que no pas de diàleg". Per al conseller, aquest debat parlamentari va ser una mostra que "alguns dels grans partits no entenen res" del que va passar a Catalunya l'1-O. 

 

  

  

El conseller ha lamentat que, "després de la mà estesa que va plantejar el president de la Generalitat" el dimarts, ara Catalunya se senti "amenaçada". 

  

  

  

Treballar el Dia de la Hispanitat, una "decisió política"

  

  

  

"Els responsables polítics del departament de Territori i Sostenibilitat avui treballarem", ha dit. Després de la roda de premsa, hi ha una reunió del consell de direcció de la conselleria. "Hem pres aquesta decisió que té un caràcter operatiu i una naturalesa política". 

  

  

Rull ha fet aquestes declaracions després de presentar a Badalona el projecte de perllongament de la L1 del metro. Preguntat sobre per què s'ha presentat un projecte de tan important en dia festiu, ha contestat: "Tocava avui o avui". El projecte va ser publicat al DOGC el dilluns i per tant "teníem l'obligació de comparèixer davant l'opinió pública aquesta setmana", ha dit. 

 
Comentaris

envia el comentari