ERC presentarà Albert com a candidat a l'alcaldia si no hi ha acord quadripartit

ERC Terrassa veu problemes per propiciar un canvi de govern a Terrassa per la falta d'entesa entre TeC i el PDeCAT
Carles Caballero i Isaac Albert presentant la jornada educativa
Carles Caballero i Isaac Albert presentant la jornada educativa | ERC-MES Terrassa

 

La crisi institucional a Terrassa està passant factura al ple municipal. Un PSC en hores baixes podria mantenir l'alcaldia si les quatre forces a l'oposició obligades a entendre's per desbancar els socialistes no arriben a un acord abans del ple extraordinari d'investidura, que s'ha de celebrar el proper dijous a les set de la tarda. Si no hi ha un pacte entre Terrassa en Comú (TeC), ERC, PDeCAT i CUP, el PSC mantindria l'alcaldia, amb una inestable minoria - té nou regidors de 27 - i una desbandada generalitzada dels seus regidors, cinc dels quals han plegat després que ho fes l'exalcalde, Jordi Ballart i de que el PSC, a través del PSOE, donés el vistiplau a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya.

 

L'any 2015 el PSC de Terrassa va patir una sotragada que el va fer perdre dos regidors, passant d'onze a nou al ple. Tot i els intents de formalitzar una alternativa de govern, l'entesa entre els partits de l'oposició no es va fer efectiva, i mesos més tard es va consolidar l'entrada del PDeCAT al govern municipal. Aquest mes d'octubre, però, la situació política nacional va comportar el trencament del pacte, i el llavors alcalde, Jordi Ballart, va estripar el carnet del PSC i va deixar l'alcaldia. El van seguir cinc regidors més.

  

  

Ara, les converses tornen a protagonitzar la primera plana política terrassenca, però la falta d'entesa entre TeC i PDeCAT podria ser el pal a la roda que evitaria un canvi de govern. "A falta de dos dies per celebrar el ple d'investidura, no hi ha un acord entre els catorze regidors que calen per escollir el nou alcalde i el nou equip de govern", explica el portaveu d'ERC, Issac Albert.

  

  

El republicà assegura que estan treballant per aconseguir una entesa, però les incompatibilitats entre TeC i PDeCAT són evidents, a dia d'avui. "Entenc que a TeC li costa governar amb el PDeCAT, però també entenc que el PDeCAT consideri que ha de ser dins del govern si els seus vots són tan necessaris", explica Albert.

  

  

"Nosaltres estem fent tota la feina possible, i si realment no podem tancar un acord, ERC presentarà el seu candidat al ple de dijous", avança Albert. Amb tot, una falta d'entesa suposaria investir el candidat del PSC, Alfredo Vega, que comptaria amb una fràgil situació al ple de nou regidors de 27, si no aconsegueix el suport de Ciutadans o del PP.

Comentaris

envia el comentari