Ballart i la Generalitat acorden els punts de votació a Terrassa per l'1-O

L'alcalde afirma que els representants de PDeCAT i ERC del Govern i de Terrassa van estar d'acord amb què ha de ser la Generalitat qui garanteixi el referèndum

Jordi Ballart reconeix que ha arribat a un acord amb consellers de la Generalitat -Carles Mundó i Josep Rull- i el portaveu local del PDECAT, Miquel Sàmper, per permetre que el dia 1 d'octubre es voti amb tota normaltat a la ciutat. L'altre conseller egarenc, Lluís Puig, també estava perfectament informat de les converses. L'alcalde també ha mantigut reunions amb representants d'altres partits i entitats independentistes amb l'objectiu de definir què és el que havia de fer cada part implicada en el referèndum. Terrasa serà el municipi socialista més gran que no posarà pals a les rodes a les votacions, tot i que de cap de les maneres es facilitaran locals municipals. La posició de Jordi Ballart era molt important perquè altres municipis socialistes de dimensions més petites estaven esperant a veure la decisió de l'alcalde per avançar en una o altra direcció.

 

Fonts del govern han explicata Món Terrassa que Ballart ha mostrat des del principi una molt bona col·laboració, i la contraposen a la d'altres batlles com els de Lleida, Mataró i Tarragona, que es van tancar en banda. Amb l'acord de Terrassa i el de Granollers, calcat, s'han desbloquejat altres ajuntaments socialistes

 

El passat divendres, l'alcalde de Terrassa va afirmar a través del seu compte de Twitter davant la suspensió del referèndum que la informació sobre els llocs de votació per a l'1-O l'ha de donar els organitzadors, és a dir, el Govern de la Generalitat. Aquest cap de setmana, Jordi Ballart ha mantingut la seva posició, la qual cosa li ha comportat un allau de comentaris -a favor i en contra- a les xarxes socials, fins al punt que va afirmar que "estic a punt de llançar la tovallola".

 

Aquest dimarts, el socialista ha fet un pas més i ha volgut reafirmar la seva posició davant del referèndum. Així, en un comunicat al seu perfil de Facebook ha posat sobre la taula alguns dels insults rebuts, "m'han dit que sóc un botifler, un venut, un covard, un cagueta i un traïdor. També m'han dit que sóc un sociata de merda, que sóc basura i que faig pudor a caqueta. M'han suggerit que marxi fora de Terrassa, que no em tornaré a despertar, que sóc un mal català, un imbècil, un indigne, un tros de merda i un maricón fastigós, entre moltes altres coses. S'han ficat amb la meva condició sexual i han traspassat el límit ficant-se amb la meva parella i els meus pares", explica. Però l'alcalde no només ha volgut centrar-se en el vessant personal sinó que també ho ha aprofitat per deixar clara al seva postura i la de l'Ajuntament de Terrassa:

 

"1- L'Ajuntament de Terrassa no posarà en risc la seguretat jurídica de cap treballador públic.

2- Aquest referèndum l'organitza la Generalitat de Catalunya, no pas l'Ajuntament de Terrassa ni jo mateix.

3- La Generalitat és i ha de ser qui determina els llocs de votació, segons l'article 30 de la llei del referèndum. Entre dimarts i dimecres, 5 i 6 de setembre de 2017, abans de la convocatòria del referèndum i dels esdeveniments posteriors, amb dos consellers del Govern de la Generalitat, vaig acordar, juntament amb el tinent d'Alcalde, Miquel Sàmper, els llocs de votació a Terrassa. Aquests són titularitat del Govern de la Generalitat i d'altres.

4- La Generalitat publicarà el 20 de setembre els diferents punts de votació. Aquests, garantien el vot en condicions equivalents pel que fa a quantitat i desplaçament com en qualsevol comtessa electoral. Els representants del PDeCAT i ERC del Govern i de Terrassa hi estaven del tot d'acord.

5- L'Ajuntament de Terrassa l'1-O garantirà l'ordre públic i el normal funcionament de la ciutat, respectant a qui vulgui votar i a qui no vulgui fer-ho, així com garantirem que Terrassa continuï sent un espai per a les llibertat i la convivència.

Amb tot això, la Generalitat de Catalunya garanteix el vot l'1-O a tota Catalunya. A Terrassa també".

 

 
Comentaris
terrassenc
Alcalde Ballart. Passi-ho be, passi-ho bé. Passi-ho bé i moltes gràcies...
Carles
Un alcalde "valent" hauria de ser coherent amb la ideologia del seu partit gràcies al qual és al poder!! Ja n'estic fart de mitges tintes, haveure si aprens de l'alcaldessa Nuria Marin, ella és coherent i valenta!!
Anònim
Això que fas, Ballart, se'n diu fer la puta i la Ramoneta. No és No. Deixes als socialistes amb el cul a l aire. Si no aguantes les pressions d'uns pocs, plega.
Dani
Alcalde Ballart, un consejo. Lea Yo no, de Fest. Él Le enseñará que si se puede resistir, se debe, especialmente cuando para obtenerlo, han convertido la amenaza y el insulto en una forma de "democracia".

envia el comentari