MónTerrassa
Lídia Pujol reconcilia a Terrassa Ramon Llull i el món àrab
  • CA

Aquest dijous, la cantant Lídia Pujol han donat a conèixer l’última parada de la gira artística Iter Luminis 2016. Treballs i plaers d’amor. L’escenari escollit és la Seu d’Ègara de Terrassa i el concert tindrà lloc aquest dissabte, dia 1, a les 21h, a l’església de Santa Maria. Aquest espectacle serà una pre-estrena a Catalunya del que es farà el proper 10 d’octubre a Algèria a càrrec de l’Institut Ramon Llull i l’Institut Europeu de la Mediterrània: un concert en missió reconciliació a Bugia dels greuges entre Ramon Lull i el món àrab. Comptarà amb la participació de El Cor de Vallferosa, Miquel Àngel Cordero a la veu o el contrabaix, juntament amb la veu de Mohamed Ayoub i el violí de Mohamed Soulimane de l’Orquestra Àrab de Barcelona.

Iter Luminis, un recorregut musical i poètic pel patrimoni cultural i històric del país, pretén reflexionar sobre l’ésser humà, l’horitzó del país i del món. S’inspira en el bé comú, el compromís amb el territori i el llegat patrimonial, i ho comparteix particularment amb els organitzadors i el públic de cada indret on es representa. Com particularitat d’aquesta ocasió, es convida especialment a la comunitat àrab a participar-hi. Durant l’espectacle es recitaran textos de Ramon Llull tant en català com en àrab, i es combinaran cançons cristianes del Llibre Vermell de Montserrat amb cants musulmans i jueus.

Participarà també el col·lectiu Gaia: Art, Cultura i Pau, formant un laberint de llum, una creació de geometria sagrada de gran bellesa visual, i Toni Garcia de Vita Levis que estarà elaborant artesanalment espelmes amb cera pura d’abella. Hem recorregut desenes d’espais sagrats d’arreu de Catalunya amb una mateixa orientació: representar artísticament el desig de la qualitat humana amb la implicació de la gent del territori.

Comparteix

Icona de pantalla completa